Bullmormor?

Igår var det jättevarmt och soligt här och idag regnar det och är grått. En dag för inomhusaktiviteter med andra ord. Idag har jag och s varit på föräldraträff och nu är vi hemma hos mamma och pappa. Jag funderar på om jag kanske ska baka något till mamma kommer hem från jobbet........... men risken är nog inte så stor att det finns så mycket bakmaterial i deras skafferi, min mor är nämligen inte direkt någon bullmormor (fast hon säger att hon ska börja baka när s är så stor att hon kan hjälpa själpa till). Laga mat är hon däremotduktig på och på att sy. Apprropå sy så är gardinerna klara nu (sen en vecka tillbaka) och de blev bra.  

Röjar-sugen!!!

Jag är så sugen på att röja i huset och städa iordning inför höst och vinter. Jag, s och L var och shoppade lite i lördags och bland annat inhandlades tyg till gardiner i köket samt sovrummet (tror jag) Tyget till köket var mairos ogräs i orange, röd/brun och lila på beige (linne)botten, väldigt höstigt. Jag tror resultatet blir bra trots att det inte är ett tyg jag i vanliga fall skulle valt. Ibland måste man gå ifrån det vanliga för att få till guldkornen............hmm mycket konstigt ordspråk de där blev! Foto kommer när de är färdigsydda, strukna och upphängda!

Igår när L åkt hem åkte vi till kusinen T. T med familj bor i ett renoverat och tillbyggt gammalt torp och de har verkligen fått det såååå fint. Ska nog be om att få komma dit och göra ett litet hemma hos repotage så ni oxå får se! De håller fortfarande på att renovera och bor just nu 5 stycken på våning 1 som består av kök/vardagsrum, hall, badrum och ett litet sovrum...... trångt med andra ord. T och J sover i vardagsrummet, där de skärmat av en del, tillsammans med minstingen M som är nyssfyllda 2. I det lilla sovrummet bor J 4 år och J 9 år. Trots trånga utrymmen som skapar vardagskaos med disk, kläder och leksaker så är det alltid mysigt och fint hos dem. Till och med ett berg av tvätt har sin charm i deras kök där gammalt möter nytt.


Veckan.....

Så var vardagen igång igen, känns trots allt okej. helgen blev lite omorganiserad vi  spenderade fredaskvällen hos vännerna och åkte till husvagnen på lördagen. I söndags svängde vi förbi M's syster och sedan bror och åt smarrig äppelpaj gjord på deras egen skörd! Igår gjorde jag ingenting ;D och idag ska jag ner till BVC och väga vårt lilla matvrak.... Hon kan inte krypa än (men det är nära) men ändå vill hon och försöker hon resa sig när tillfälle ges så man får ständigt ha ett vakande öga annars slutar det i brak och tårar.

Resten av veckan kommer nog bli lugn förutom det vanliga som promenader och lite allmänt tjöt med andra mammor. I Helgen kommer min kära vän L och hälsar på och M ska vara funktionär på en motortävling.   Nu är det bäst att jag sätter fart så vi kommer i tid till BVC.

Nedräkning av semestern

Har varit urspår helt och allmänt arg och ledsen....... av olika anledningar ni som känner mig vet varför. Dessutom är det sista semester dagen idag och det känns skit. Har varit så skönt nu när M varit hemma med oss och vi har varit runt med folk runt omkring oss. Vardagen känns inte alls lockande.

Hösten lär nog komma instormande med stormsteg snart vilket kan vara mysigt men jag känner mig lite rastlös vet inte vad jag vill. Jag är ju inte sugen på att jobba igen, vet inte inte om jag överhuvudtaget vill jobba med det jag är utbildad till o det känns inte så bra. Jag gillar min arbetsplats och mina arbetskamrater men inte mitt arbete..... invecklat. Jag kanske ska be om en förflyttning haha jag vill hellre sitta i receptionen eller vara assistent inte ha allt ansvar själv blä. Tror jag har en förtidig 30-årskris!!!

En positiv grej i allt grått är att jag har fått en förfrågan om att börja rida en häst vilket känns jätte lockande. Jag har ju dock inte tid att binda upp mig flera gånger i veckan pga S och att M jobbar som han gör. Pratade med kontakten idag som sa att det kan va nångång ibland om jag känner att jag inte kan så ofta osv men hmm jag vet inte. Jag har ju inte direkt ridvana längre heller och är ganska osäker..... men det finns ju andra i stallet som har desstu mer vana iof. Jag tror att jag kanske skulle behöva detta men i alla fall jag fick fundera ett tag till så ja vi får se!
 
Helgen i övrigt kommer innebära lite fix här hemma som vanligt. Vi har även pratat om att hitta på nått med vännerna alias grannarna imorgon, grilla eller något liknande vi får se vad vädret inbjuder till. Det är så skönt och ha de man umgås med så nära så man nästan kan snedda över tomterna haha fast det brukar dock bli väldigt sena kvällar ist men de gör inget för det är så trevligt. Ikväll blir det lugnt framför tv:n om vi inte tänker om helt och drar iväg till husvagnen ;D 

Borta bra men hemma bäst?

Vi trivs väldans bra borta och S ÄLSKAR att vara ute på vift med mycket människor runt henne. Så att vara hemma igen känns inte så jätte kul. Efter nästan en vecka i stugan på västkusten och två veckor på öland har vi nu landat här hemma och det känns trist. Nu är hela huset fullt med tvätt och trädgården igenväxt, usch. Dagen har därmed till stor del inneburit tvätt samt att gräva i trädgården. Jag gjorde ett litet pass i förmiddags och M gräver just nu, i skrivande stund. S har mest gnällt och kinkat hela dagen, hon tycker inte om att vara hemma igen. Förhoppningsvis ska vi jobba undan i trädgården så allt är klart för att så gräs lite senare i höst. Arbetar vi på bra så kanske vi åker iväg en sväng igen i slutet på veckan, vi får se.  På återseende!!