Fredag

Denna morgon började på det bästaste sättet en morgon kan börja på :D

Idag är allt som det ska vara! Solen lyser, det är fredag och hela helgen ligger framför oss. Idag är det barnkalastime och därefter fredagsmys. Önskar att vårt uterum hade varit lite mer iordning så man kunnat sitta där och njuta ikväll men eftersom byggkaoset fortsätter så huserar uterummet en hel del från det fd garaget. Jag får göra det jag är bäst på nämligen garderobsstäda där lite dvs knöla in all skit någonstans där det inte syns. Det som inte syns finns inte eller? Kanske kanske om väder och tid tillåter kan jag hinna måla lite i eftermiddag/kväll oxå.

Imorgon ska vi till stan. Först trängas med alla andra i affärer och sen blir det grillkalas hos syster/svägerska/faster med familj för Klara som fyller 8 år.

Nu är planteringarna i zinkkrukorna klara också, jag återkommer med bilder.

TREVLIG HELG!!

Mer gräs

hmmmm funderar på att åka till Fagerhult.......igen. Känns som att jag är där varje vecka. Jag har fortfarande inte inhandlat växterna till de stora zink krukorna, börjar kanske bli dags nu?! så gräsplantor, murgröna, jord och jordgubbsplantor står på inköpslistan idag eller anses detta som onödiga inköp och därmed innefattas av vårt köpstopp? Inga regler utan undtag, här ska handlas :D



En liten kryddplantering står oxå på önskelistan inför sommaren bild
från Hasselfors.se


Idag drömmer jag om....

KitchenAid Espressomaskin ES100EOB

Idag drömmer jag om en Kitchen aid kaffemaskin eller någon annan kaffemaskin går oxå bra!!!

Översiktsplan 2010

Igår var det åter igen ÖP-möte och åter igen lyste de under 40 år med sin frånvaro..... finns inte så mycket mer att göra åt saken än att bjuda in till allmäna möten men visst är det lite dåligt?! Skäms på er kommun invånare för att ni inte engagerar er mer, eller är det så att ni litar på oss tjänstemän/kvinnor att vi kan vår sak. Jag väljer att tro på det sist nämnda. En annan teori jag har är att det brist på tid och kunskap hos många, man vet helt enkelt inte vad en Översiktsplan är och hur och att man som kommuninvånare kan påverka!

Snart semester!

Snart har majmånad swishat förbi. Ihelgen är det två kalas och Juni är som vanligt fulltecknad. Det är jobbresa, nationaldagsfirande, vinjunta, midsommar...därimellan en himlans massa möten på jobbet. Detta betyder att tiden fram till semestern kommer passera med raketfart och det gillar vi :D Dags att sätta sig och boka det som ska bokas inför vår semester så vi inte står utan exempelvis boende. Vi har inga planer på några längre vistelser, lite trist för det är vad vi är vana vid. Det enda som är bokat är att vi ska på bröllop och sen blir det nog förhoppningsvis en lite längre vistelse i stugan. Övriga planer som ännu är planer är tälta, hyra stuga på kolmården, åka till Astrid Lingrens värld, måla klart huset, bygga klart garget, fixa iordning trädgården, lägga sten........nej oj då där kom höstens planer med oxå ;D NEJ FRAMFÖR allt ska vi vila, ta det lugnt och umgås det som görs det görs maniana maniana. Tror jag ska köpa en hammok och så ska Mathias få ligga i den och vagga hela sommaren och bli servad med kalla drycker :D Är det semester så är det!!!!! 

Cykelett

Jisses vad trött jag är!!!! Har grejat ute konstant sen i fredags eftermiddag med undag tag för mat, toa och sovning. I lördags morse begav vi oss ut i den undebara morgonsolen, jag började måla testfärgen på uterummsdelen och Mathias följde med Saga 102 varv run kvarteret. Hon har nu äntligen fått sin efterlängtade cyklett och hon älskar den!!!! Tack igen Li för ett otroligt bra och prisvärt köp :D Mathias har stripat på hjärtan och blommor och så står det Saga med röda bokstäver. Hur det går? jo men hon cyklar på som bara den och efter denna sommaren lär vi får springa efter henne. När de kom hem tog jag med mig Saga till syntema för inköp av mer färg och när vi kom hem hade Mathias konstaterat att fasaden på södersidan inte alls är/var så bra som vi trott utan en stor del av panelen måste bytas .........suck!!!  så nu får vi tänka om lite. Vi kommer att måla öster och västersidan inom kort och sen får vi ta panelbyte efter det och sen måla södersidan. Norrsidan målar vi i samband med att garaget är klart för målning för som ni sett på bilderna så kommer man inte åt att måla där nu ändå. Idag ar jag rensat nästan hela häcken samt plockat upp varenda jä...a maskros i gräsmattan aj vad min rygg gör ont nu. 

Snart ska vi till godaste vännerna och grilla korv!!

Dagens bild: En lien apa hoppade i sängen......


Fredag

Idag är jag och Saga smittfria men vi är ändå hemma, för säkerhetsskull. Mathias har oxå klarat sig undan den vidriga sjukdomen. Känner mig helt isolerad här hemma har inte pratat med någon annan än Saga och Mathias på en VECKA (med undanrag för min snabbvisit på jobbet igår och mamma o pappa). Illa!!

Garaget i bilder





Dagens bild: Litentjej i för stora skor


kräkfesten fortsätter....

Igår kväll när M kom hem så säger han "Det verkar som att vi klarat oss" tio minuter senare så kaskadkräks Saga 2 ggr i soffan och på golvet  (tank god för skinnsoffa) 2 ggr till i soffan och sen somnade hon. Jag har luggit på helspänn hela natten inne hos henne och väntat på att vakna av kräk över hela mig men hon sov och sov och idag är hon pigg igen, skönt.  Tycker det är svårt att veta hur man ska göra på natten med ett magsjukt litet barn som bara kräks rätt ut. Hur gör ni för att undvika kräk i hela sängen, på väggen osv???? 

VI två


Hemma idag

Är hemma idag och igår! Jag var magsjuk i söndagskväll/natt. Usch och fy vad hemskt det är. Var nog den värsta jag har haft. Än så länge har M och S klarat sig och jag själv är sen i går pigg igen, eller pigg vet jag inte är fortfarande helt matt och orkeslös så det blir inte mycket gjort. Dessutom ska man ju inte lämna sina barn på dagis om man själv är sjuk så S är hemma. Det är tillräckligt energikrävande, så pass mycket som jag klarar av känner jag.

Idag är grävaren här och gör markarbetet :D Väldigt effektiv tjoff så var grunden bora och nu har de grävt ur och lagt sand och ska snart lägga grus/singel Allt detta på ca 2 timmar!!! Saga tyker det är mycket spännande med traktorn som förstör huset som hon säger....

Kristihim...

Nu har energin tagit slut för idag..... bara min inte Sagas. Jag har målat fönstert i kommande "kontoret" två ggr samt nästan halva taket 1 ggr eller ja en tredjedel är nog mer sant!!!
Nu ska jag bara avsluta min städning, packa inför vår weekendtripp och kanske kanske ta en runda i trädgården när M kommer hem från jobbet oxå och sen kan jag oxå ta helg :D

Imogonbitti drar vi söderut. Blir en heldag i gamla hemstaden med lite lekplatsbesök, en runda på stan samt fredagsmys på hotell i minisvit. Det är vi VÄRDA och framför allt M efter sitt slit med garaget. Ikväll rivs det sista av vårt fd garage och på måndag eller tisdag kommer grävaren :D

På lördag ska vi hem till L&B och deras lilla nya Noah lääängtar!!!!!!

TREVLIG HELG!!!!

Ledig Torsdag

Sovmorgon till halv nio, lång frukost framför morgonprogramen på tv, härligt. Idag hade jag tänkt dra igång lite målning av huset men efter som hela dagen igår bestod av regn och det idag visserligen är uppehåll men fuktigt så blir det inget med det. Gråt och trist och som upplagt för innemys och slappar dag. Slappning hinns nog tyvärr inte med för vi har så mycket att färdigställa nu så latmasken får snällt gå och lägga sig och energiknippet vakna!!!!! Fönstermålning i kontoret får inleda dagen och sen får vi se ad väder och inspirationen tar oss i eftermiddag.

Utmärkelse

Jag har fått en utmärkelse från min vän Karolin.



Nu ska jag skriva 7 saker om mig själv och sen skicka awarden vidare till 7 bloggar som jag tycker om.  Man måste inte skicka nomineringen vidare om man inte vill!

1. Jag är en riktig planeringsmänniska som älskar att planera ALLT, matlista,inredning,helger.....osv osv
2. envis till tusen
3. blir lätt arg och ännu lättare tjurig men är inte långsint och glömmer fort
4. Drar OFTA igång olika projekt men avslutar sällan det jag påbörjat :/
5. Givmild och tycker om att ge bort och skämma bort människor jag tycker om.
6. Kreativ med många ideér som ofta stannar som just ideér eftersom jag är en nr 4
snäll


Rivningen fortsätter...

Lite uppdatering om hur det går med garageprojektet! Nu återstår bara ett skellet av garaget och det mesta är bortkört från tomten. Nästa vecka hoppas vi på att allt är borta och själva bygget startar. Först ut är grävaren som ska ta bort grunden och göra markarbetet. Idag har jag trots en jä....a huvudvärk tvättat klart fasaden på uterumsdelen. På onsdag ska jag köpa färg och på torsdag ska jag måla......om Saga är med på det dvs.

Tips

Måste bara tipsa er om detta tipset som jag snappat upp på denna blogg http://itsahouse.blogspot.com/search/label/Detaljer nämligen att spraymåla med matt svart alternativ vit färg. Enkelt och grymt snyggt tycker i alla fall jag :D Så nu ska jag gå till loppis och fynda ljusstakar!!!!!
Först till kvarn ;D

Trött idag...

Oj så trött jag är idag. Jag var inte hemma förrens straxt efter 21 igår från jobbet och att ha hjärnan påslagen på aktiv fram till 21 gör en väldigt trött. Saga som har omåttligt med energi var förståss vaken när jag kom hem men hon låg i sängen i alla fall. Så gott att krypa ner hos en varm liten sötnos och varva ner när man landar hemma efter en stressig dag.

Eftermiddagen igår spenderade på klimat seminarie på Högskolan i Jönköping. Vi lyssnade bland annat på en man som heter Johan Ehrenberg. Många kloka ord delgav han oss så gå gärna in på han hemsida och läs.
www.egenel.se kortfattat är hans policy att man ska producera sin egen el mha av små vindkraft och solceller.

Vid halv sju igår började översiktsplanemötet. Denna gång har vi anmälan (för att ha ett hum om ungefär hur många som kommer) Hälften av de som kom hade anmält sig och 99% var över 60 år!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! På tisdag är det dags för möte nummer 2, ni kommer väll!!!!!!?

Nytt till Saga

Bess SCARFEvelyn Little SKIRT

Igår klickade jag hem lite fler godbitar til Saga. En ny vår finjacka och scarves (som på bilden) samt tyllkjolen på bilden och ett par matchande leggings. Sagas outfits är därmed klara till skolavslutning och kommande födelsedagskalas. Byxorna jag köpte till henne från pompdeluxe får hon inte ha på sig för M eftersom haremsbyxor är det värsta han vet...... men hon ska ha dem när han inte är med ;D för de är verkligen underbara!!!! Ska snart bege mig tall stan för lunch, ett lååååångt semenarie samt kvällsmöte för kommunens översiktsplan ikväll. Lång dag med andra ord.

Husmålning

Nu är det bestämt!!! Den 21 maj drar vi i gång med husmålningen. Alla som känner sig manade är hjärtligt välkomna att komma och hjälpa till. Vi lovar att förse alla duktiga medarbetare med obegränsat med fika, mat och dryck!!!!

Nu ska vi jag bara göra det slutgiltiga valet av färg och inhandla allt.

Jag har bestämt mig

Härlig färgharmoni!!!! Bild från mama

Tjuvlyssnat.se

Tio år senare kommer han påträffas med en cigarett i näsan

Buss 143 mot Älvsjö station, Stockholm

Gatorna har precis blivit rensopade från grus så det är mycket damm i luften, som även kommer in i bussen.
En mamma med sin son 7 sitter längst bak i bussen.

Mamman: Försök nu att andas med näsan så att du inte får in allt damm i lungorna.

Cred: Elin


Det som hotade hennes hälsa mest var svininfluenserna

Clara's café, Jönköping

Tre tjejer ~25 sitter och pratar.
Tjej 1: När jag skriver sms så kollar jag ju alltid ner, och sekunderna man kollar ner kanske man går över en väg och man vet ju aldrig… Det kan ju hända vad som helst! Ett vildsvin eller ett vårtsvin kan ju springa i full fart mot en och så dör man.
De andra tjejerna nickar instämmande.

Ibland säger en fråga mer än tusen svar…

Skolmatsal, Västervik

En grupp tjejer på 15-16 år sitter och pratar vid ett bord medan de äter. De diskuterar språk.
Tjej 1: Man säger ju negro på spanska, det betyder ju svart. Typ un caballo negro; en svart häst.
Tjej 2: Ja, egentligen så är ju neger inget konstigt. Det betyder ju bara svart liksom.
Tjej 3: Men om neger betyder svart, betyder människa vit då?




Kommentar: Ja vad säger man? Det känns tryggt att vi vuxna har koll på anatomin och lär våra barn rätt!!! Jag undrar om tjejerna i jkpg var där på besök utan att ha varit här innan? Vildsvin på gatorna? mm jo kanske?! och slutligen hahhaa va hemskt om människa betyder vit vad anser hon en svart person vara då???


Arbetskamrater

Skönt att vara på jobbet idag. Konstigt att säga det men så är det. Jag är så oerhört tacksam och glad för de arbetskamrater jag har. Skönt att kunna avreagea sig lite på lunchrasten om diverse och spy lite galla samtidigt som man får kloka råd av vänliga gulliga människor. Mår lite bättre idag, sitter i alla fall inte med en klump ihalsen, tårar i ögonen och känner för att skrika rätt ut hela tiden. Så det kan man väll påstå vara lite bättre?!

Igår eftermiddag åkte vi på en liten utflykt. Inte långt och inget speciellt men det var skönt att komma iväg lite. M fick handla något kul så nu är han lycklig ett tag...... jag är lycklig om han är glad och mår bra. Saga var lycklig för hon fick hamböjaje :D


Irriterad

Idag är jag inte på humör. Jag är fruktansvärt  frustrerad, irriterad, orolig, besviken osv. Less rent ut sagt. Jag tycker synd om M som verkligen sliter ihjäl sig både hemma och på jobbet just nu. Jag blir frustrerad över att se alla projekt vi har och hur allt hänger på honom SJÄLV. Jag är rädd att han snart bara tappar all ork, energi och bara ligger hemma och stirrar iväggen.


Usch vad trist det är att känna så här men jag ORKAR fan inte gång på gång känna att folk trampar en!!!!!!!!!!!!!!!! Att M alltid ska tas förgiven och på ett sätt utnyttjas!!! Jag är så JÄVLA trött på vissa personer så jag kan spy just nu. Eller är det så att man bara ska kunna sparka, pissa och ta oss förgivet? Det känns så! iNte konstigt att min förmåga att lita på folk gång på gång dras ner i botten.
Ibland pratar vi faktiskt om att sälja, flytta och dra från allt. 
 Idag känns detta alternativ vädigt lockande!