Dagens fundering!

Jag köpte för ett tag sedan en rapport av Marimekkos tyg Kaiku som jag planerar att hänga på väggen som en stor tavla. Problemet är att jag vill spänna ut det ordentligt så att det inte "sacka" ihop, det är inte snyggt. Tänkte först att jag kan häfta upp det på en frigolitplatta, de är lätta och bra att sedan sätta upp på väggen ijämförelse med t.ex. en träskiva men jag hittar ingen i rätt storlek. Tyget ska vara 1.20* 2.00 meter. Det finns en slags skena som ligger dikt mot väggen som man fäster tyget i med hjälp av kardborrband men hur gör man då i nederkant? TIPS ÖNSKAS! 

I väntan på färdigt resultat får ni nöja er med en bild på det färgsprakande tyget.
 Ha en mysig fredag och en i övrigt trevlig helg :)

image27


Sval inspiration till vårt sovrum

Nog för att sommaren, i alla fall årstidsmässigt, inte är slut och hösten vankas så kunde jag igår när jag gick hemma och plockade inte låta bli att inspireras av vintern i mina inredningstankar för sovrummet. Jag ska på konferens till blekinge med jobbet nästa vecka och tänkte slinka in en sväng på mairo, för att inhandla lite tyg. Har haft mairotyget Magnolia i mina tankar ett tag och tyget ger mig lite sval, isig vinter känsla. Jag vet inte varför. Därav satte jag igårkväll ihop detta kollage. Det jag vet är dock att så fort som sommaren försvann (den kom aldrig) lika fort kommer hösten försvinna och innan vi hinner blinka så är vintern här och då gäller det att vara förberedd. Förberedd för aktiviteter inomhus som utomhus när det gäller kläder som inredning och för vår del, det som kanske blir det allra största att från att vara två personer bli tre personer och en hel liten familj :)

image26


Produktinformation
Kuddar med tyget ogräs från mairo. Vit kudde med spets från Ikea. Blomkrukor från CULT design i serien 10. Byrå Wilma från Mio. Filt Felica från ikea. Taklampa Midsummer light vit (Tord Boontje) Tyg Magnolia från Mairo samt vår alltid så fina säng Wilma från mio.

Inspiration- Höstkök

Idag har det ryktats om att natten inneburit minusgrader här i kommunen och jag är beredd att hålla men. Det kändes mer än friskt när man klev utanför dörren imorse. Igår lade jag fram (lite försiktigt) till mathias att nu är det väll dags att ta tag i saker och börja renovera köket.......... gensvaret var mer positivt än jag anat att det skulle vara. Så den här veckan ska det mätas, planeras, diskuteras/tjivas, och beställas kök!!! Jag anser att vi måste beställa det för att verkligen få tummen ur och sätta fart. Glad ihågen så gjorde jag ett litet höstkollage till köket men upptäckte att det var ganska svårt, därav resultatet. Lite höstkänsla inbringar det nog ändå även om brödpåse, timer och elvisp kanske inte känns så höstigt. Tänk då lite i omvägar HÖST-ÄPPLEN-ÄPPELPAJ-BAKA. Ska man baka behövs en ny fin elvisp och en bra timer :) Lite mer höstigt känns i alla fall Marimekkos tyg UNIKO i orange som jag tänkte skulle få äran att vara fönstrernas första "kläder". Dessutom djurvän som jag är så tänker jag även på de små fjuniga liven utanför vårt fönster. Dessa söta fågelmatare får gärna hitta hem till mig gärna i flertal så jag kan ge pippifåglarna lite extra näring nu under den kalla delen av året.

image25

Matsal

image24

Finrum-soffdelen

image21

Tillbaka!

Nu har vu ju såklart inte varit ute och campat i över en månad men latmasken och jobb har varit ständigt närvarande på sistone. På hemmafronten har det inte heller hänt så mycket eller jo det har det men inget som syns. Rummet nere och hallen är färdigmålat, trappan och spaljen i hallen likaså. Listerna är så gott som klara och ligger snällt och väntar i garaget på att bli uppsatta igen. Dessutom har vi nu borrat för bergvärmen samt grävt in till huset och förberett för installationen som sker om en vecka. Så lite har det hänt även om vi verkligen tog semester och reste bort i två veckor. Jag vill även påpeka att vi inte alla gånger är just VI utan allt som oftast betyder Mathias. Han är verkligen en klippa. Duktig, nogrann och envis. Men jag är bättre på att driva på och få saker att hända även om han är den som sedan gör nästan allt jobb. Slutsats, vi kompleterar varandra helt enkelt :)

image20

Även en flitigarbetare tar rast!