Om 51 dagar så.............

..........fyller jag 30 år! Åldersnojja? ja lite! ålderskris? nepp. Hade jag varit singel och bott ensam i en liten lägenhet, varit arbetslös och utan utbildning DÅ hade jag nog krisat just nu. Inte för att det är fel på att var singel, bo i lägenhet, vara arbetslös eller inte ha en utbildning men kombinationen kan nog skapa lite ålderskris när man inser att man lämnar 20-nånting åldern.

Jag är trots allt nöjd med mitt liv. Jag har en man som jag älskar, ett underbart barn, ett hus jag trivs med, en bra utbildning och ett bra jobb. Jag kan inte säga att jag ÄLSKAR mitt jobb men jag tycker om det och jag jobbar med väldigt trevliga och bra människor som jag tycker om och bara det är ju faktiskt underbart :D Summa summarie så har jag inte så mycket att klaga på. Hade jag fått leva om mitt liv så hade jag nog inte gjort så mycket mer annorlunda (jo vissa dumma saker) men överlag så hade jag inte det bortsätt från två saker.

1. Jag skulle skaffat mitt första barn tidigare, nu var jag ju inte i den fasen tidigare (eftersom jag flyttade iväg för att läsa på högskola i 4-5år) men jag önskar att jag varit det eller att jag kombinerat studier och skaffa barn.....

2.Jag önskar jag valt en annanväg när det gäller vänner (nu pratar jag om högstadie eller framför allt Gymnasiet) Att jag valt andra vänner då som jag hade haft kvar idag. För jag saknar INTE de vännerna jag hade då (lång historia) men jag saknar det där fenoment med att ha sina vänner från förr.... hänger ni med. Jag har inte blivit bränd av killar men däremot av vänner vilket gör att jag har oerhört svårt att lita på vänner och folk jag umgås med. Det är svårt att släppa fasaden. Jag tror alltid att det finns en baksida och har svårt att tro att någon vill umgås med mig för att de vill det för att de tycker om mig.... detta är ju ett resultat av hur jag blivit behandlad av vänner förr och även för inte så länge sen. 


Gnäll

Dags att skriva veckans djupa blogg inlägg. Denna gången känner jag att jag måste skriva av mig lite om det här med att ha barn.

Jag vill börja med att tydliggöra att jag ÄLSKAR mitt barn. Jag kan bli förundrad över hur man kan bli mer och mer kär i denna lilla människa för var dag som går och hur man kan längta så mycket efter någon som man såg för bara några timmar sen? Jag älskar mitt barn, jag skulle göra allt för henne och hon är mitt allt. Därmed inte sagt att man då och då (oftast någongång varje dag) kan bli lite lätt frustrerad över gnäll, kink och annat mindre trevligt som kan hända i vardagen. Det är ju många gånger just vardagen som gör att vi blir sura, griniga och snöar in oss på alla måsten. Jag brukar säga till mig själv ibland att jag ska sluta med att känna mig tvungen att plocka och feja hemma och bli irriterad på Saga för att hon drar i mig och vill ha uppmärksamheten. Att istället FÖRST och FRÄMST bara vara med henne en stund när man kommer hem och leka, pyssla eller gå ut SEN kan jag ta itu med allt det där som man igentligen tycker är tråkigt som att tvätta. Att umgås med sitt barn är ju ändå något roligt så  varför suckar man? Nej, FÖRST umgås SEN diska!!!!! och jag har blivit bättre på att släppa alla måsten och njuta av stunden. Man ska värdesätta att man själv över huvudtaget haft/har möjlighten att kunna få barn. Alla kan inte det.

Ibland läser man eller hör om föräldrar som inte verkar tycka att barnen är det viktigaste utan de BARA suckar och klagar över sina barn. Inga varma ord eller känsloyttringar. Allt är bara jobbigt. Då undrar jag VARFÖR skaffar man barn då eller rättare sagt varför skaffar man FLER barn då. Innan man får sitt första barn är det ju lite svårt att veta vad det innebär men efter nr 1 har man ju ändå en aning om hur livet blev? Är det återigen något man skaffar för att man "SKA HA" barn för anses vara lycklig. Att ventulera sig och avreagera sig ibland inför vänner mm är ju nödvändigt men det finns gränser och man får aldrig låta sitt/sina barn känna sig oönskade. Tänker du de tankarna så håll dem för dig själv då ditt barn har inte själv valt att komma till världen

Jag tror stark på teorin att ett barn kommer när det kommer och väljer själv när det ska komma (förutsatt att det där kroppsliga mellan man och kvinna skett då förståss) men att planera för mycket är nog ingen idé. Man kan försöka skaffa barn men barnet/ödet/Gud väljer om det ska komma till världen. Förhoppningsvis föds det i ett hem där det får mycket kärlek och närhet och när det växer upp så känner det att Här är jag, jag är här för att mina föräldrar älskar MIG och ville att just jag skulle komma till världen!


Snökaos

Snön har nu fallit i ett dygn. Mysigt nja jo kanske när man kan sitta inne men inte när man tvingas gå ut. Kallt, blåsigt och isande snö i ansiktet. Nu tycker jag snart det räcker med snö och kyla. Jag vill att det ska vända snart och gå mot varmare årstid. Något som är positivt är dock att det börjar ljusna tidigare på mornarna nu + att all snö lyser upp.

Jag tror Saga kommer bli sjuk snart igen. Hon är väldigt snuvig och hostig och säger aj och tar sig på örat....Jag frågade om hon har ont i öronen och var? ja sa hon och pekade på öronsnibben. Blås! och sen var det bra hmm litar inte riktigt på den lilla damen hon har ljugit förr. Hon har ingen feber och är pigg i övrigt. På måndag ska vi till BVC på 2-års kontroll så jag tänkte kolla om det finns nån läkare där som kan ta en snabb titt i hennes öron och se om det finns fog för hennes påstående. Jag har också ont i halsen och börjar bli lite småsnorig...........usch

Imorgon är det helg igen. Mathias ska spela hockey och vi har även lovat Saga att gå och titta på när Alle spelar. På lördag kväll är jag sugen på att ha filmkväll när Saga somnat. Titta på bra film, äta godis och mysa i soffan. Slutar väll med att S vägrar sova så att klockan blir så mycket så att när vi väl kan börja titta på film så somnar jag och vi glömmer ta fram godiset..........  en vanlig kväll med andra ord.


Ordning på torpet

Igår började stepen igen :D härligt att röra på sig igen efter ett långt break. Satt och funderade innan på våra skräprum och fick ett oerhört sug på att RÖJA. Så det är vad jag ska fortsätta kvällen med!!! Nu jÄ-AR ska det blir ordning på torpet, rent i skåpet, rensat i rabatten osv ja inte ordagrant allt detta just nu men i alla fall stor rensning i rummen. Sen kan slut renoveringen av rummen ske dvs målning, tapetsering, golvläggning och inredning.


15 år igen

Eftersom kameran snällt låg kvar i min väska i fredags så får jag hänvisa till mina vänners bloggar.....på egen risk :D En super kul kväll med god mat och tydligen en hel del vin om man ska se till hur jag mådde i lördags OCH söndags. E hade en liten överraskning till oss på vinprovningen, en överraskning som tog oss 15 år tillbaka i tiden....Aurora. Fy för bövelen. Fick genast en flashback av denna tid och av I.B som var den stora Auroradrickaren, vi brukade dock blanda den med sockerdricka URK Gott var det inte och jag tror inte den var det för 15 år sen heler?!

Ikväll börjar stepen, igentligen började den förra veckan men jag var ju sjuk. Trodde jag missat min plats för jag glömt säga till men snälla Bea hade redan skrivit upp mig :D Detta passet är VÄLDIGT poppis och svårt att få plats på så nu är jag nöjd och glad igen.

Vinjunta

Ikväll är det Vinjunta igen TJIHOOO, så himla kul. Ikväll är det Emma som är värdinna. Emma är en toppenvärdinna och en riktig party pingla så kvällen lär bli festlig.

Igår var vi och såg Snabba cash på bio. Jag hade tänkt köpa och läsa boken men nu kan jag ju hoppa det :D Den var jättebra. Lite brutal och med en aningens irriterande slut men om inte annat så kan man gå och se den ENBART för huvudrollsinnehavaren Joel Kinnaman. Han är ju aningens dreggig i Johan Falk filmerna men i snabba cash är han mycket "trevlig" ;) Läste en recention av filmen som påstår att boken ska vara bättre (precis som Stig Larssons) och att filmen kommer få två uppföljare. Det innebär att slutet var ganska logiskt! I vilket fall som hällst Bra film och framför allt välgjord med bra skådespelare.


Rannsaka mig själv

Gick igenom mig själv igår och kom fram till inte heller jag är bättre än alla andra men det har jag ju aldrig påstått iof ;D Jag menar så ni inte tror att jag är en sur, bitter, moraltant utan ett liv. Jag har asakrukor (orkidderna har dock dött) märkesgardiner, märkeskläder, oftast välstädat (fast det är för att jag tycker det är kul när dammsugaren rasslar) vi åker på skidsemester (för att vi älskar det) vi umgås med vänner och familj och har barn. Men jag skulle ALDRIG köpa något för att grannen köpt något eller för att man "SKA" ha något. Sen bojkottar jag Thailand mest för att det är ett sånt JÄVLA tjat om Thailand och för miljönsskull. Vi kanske åker till Thailand nån gång vi med men då för att vi vill det inte för att andra tjatar. Jag åker hellre till New York igen eller Grekland fast det är väll inte så miljövänligt det heller.....


Städhjälp?

Någon som känner för att städa vårt hus en gång i veckan eller kanske varannan vecka eller vet någon annan som vill?

Tycker ju igentligen att det är ganska kul att städa fast då själva städet INTE damma och plocka, absolut inte detta plockandet. Men dammsuga är kul särskilt när det rasslar i dammsugan och man vet att man får upp en halv knäckebrödsmacka som "någon" lämnat där. Jag gilla att våttorka golv oxå för det luktar gott men jag gillar inte att plocka, kanske för att hos oss har inte var sak sin plats utan var sak får sin plats där det överhuvudtaget finns en plats....typ. Så kanske är det inte städhjälp jag vill ha utan plockhjälp?

Jag skulle dock vilja ha någon som kom till oss två gånger per år och gjorde en riktig storstädning. Piska mattor, madrasser, kuddar och soffor, tömma rum för rum och rensa och skura ur ordentlig. Då hade det varit mycket lättare att hålla huset i ordning resten av året. Storstädningshjälp vill jag ha....gärna gratis ;D

Hur lever du?

Jag har en bestämd åsikt om vad jag tycker om materialism och samhällspåverkan. Jag anser det vara som så här: Skönhetsidealet har ju varit ett hett samtalsämne i många många år och hur media och samhället påverkar ung som gammal till hur man ska se ut, främst som ung kvinna. Detta ideal kan diskuteras både fram och baklänges och alla har vi olika åsikter. Jag anser att man kan se tydliga liknelser med detta mediahjärntvätteri med den pågående materialismhysterin.

40-tallisterna är också en av de samhällsgrupper som påverkar media och samhället stort, 40-talisterna fick barn 70- och i vissa fall 80-tallisterna. Jag vill påstå att den stora vågen kring 50 kg, stora bröst och löshår debatten kom i samband med att just dem växte upp. Nu har 70 och tidiga 80-tallisterna hamnat i en ny era av sin ålder nämligen karriär/barn/hus/bil eran och vad har då detta skapat. Jo en helt galen materialism hysteri. Jag ser mig tydligt se ett visst mönster men STORA liknelser med utseendefixeringen. Ledordet är "Lycklig" "om jag går ner 10 kg kommer jag bli lycklig" "om jag opererar mina bröst kommer jag bli lycklig" om jag osv... blev någon någonsin lycklig undrar jag? samma sak gäller med saker.

Så här "SKA" man vara för att var lycklig enligt dagens samhälle: man ska ha en utbildning och en karriär, man ska bo i villa, man ska ha två bilar, man ska resa utomlands en gång om året och då till Thailand man ska  tillbringa sport eller påsklovet på skidsemester, man ska ha märkeskläder och märkesgardiner och i fönstrerna får bara ASA eller CULT-krukor bo tillsammans med fina orkideer som aldrig dör. Man ska ha minst två barn, stort socialt nätverk och många vänner som man umgås med mycket, man ska resa iväg på tu man hand med sin man eller fru och vara aktiv i olika aktiviteter, sina egna och sina barns. Hemmet ska alltid vara välstädat och möbler skall bytas titt som tätt osv osv

JAG MÅR ILLA AV DETTA. Avviker man från den oskriva reglern får man en "stackars dig" blick eller en motfråga Vem har sagt att ALLA VILL leva så här och att just för att de inte gör det så har de inte möjligheten, för det är vad "sekten" tror, att alla vill vara som dem för det är det som är lycka. Detta har även skapat att många (fler än man tror) sitter i ekonomsika häxsaxar och i ekorrhjul som snurrar fortare och fortare. Jag tycker alla ska fundera riktigt skapt på hur vill DU leva? vad gör dig lycklig? sluta köp för köpandets skull och innan ni köper nytt så fundera över BEHÖVER du saken eller tror du att du vill ha den/behöver den för att man "ska" ha en sån? Alla påverkas av detta, jag också och de som inte erkänner det är nog värst drabbad.  Jag är helt enkelt trött på allt tjat, perfekta ytor och människor som aldrig vågar visa sina brister och fel. Jag känner flera som lever så här, en del som inte gör det fast de skulle kunna ännu fler som inte gör det. Man får leva som vill bara man lever som man själv VILL!!!!

24-timmars feber

I Fredags när jag kom hem frös jag som en hund. Jag bäddade ner mig i sängen med dubbla duntäcken och M och S lämnade huset för att jag skulle få vila. 2 timmar senare vaknade jag lika frusen och ännu mer hängig, hade såklart feber. Fredagskvällen spenderades därmed i soffan/sängen. I lördags när jag vaknade mådde jag fortfarande inte 100 men klart bättre och på kvällen lyckades jag genomföra en middagsbjudning och i söndags var jag pigg igen.....24-timmars febern finns det nån sån sjukdom. Känner mig dock fortfarande trött men det borde inte vara nånting mot vad Saga borde vara idag. Hon skulle INTE sova igår, envisa lilla människa. Mathias nattade henne vid straxt innan åtta och då somnade hon duktigt som vanligt men lagom till Söndgsfilmen så vaknade hon igen och ville inte somna om. Någon söndgsfilm blev det inte för min del utan ist två timmars nattnings försök på diverse olika ställen.... Till slut sa jag till henne att nu tänker jag inte ligga här inne hos dig mer, nu sover du och inte  ett pip vill jag höra härinneifrån..... sen gick jag. En stund senare gick Mathias in och kollade till henne och då låg hon inne i sin säng, tyst och såg ledsen ut och tuttade på sin tutte "Pappa ligga?" frågade hon " Nej" sa Mathias " pappa ska inte ligga men vi sitter här ute om det är nått" Lilla pluttan, i sådana lägen vill man ju bara strunta i sina principer och regler och krypa ner hos henne igen men tyvärr så måste man ju hålla fast vid dem för annars så blir det bara värre nästa kväll. Straxt därefter somnade hon i alla fall.

Barnuppfostran

48 timmar senare och fortfarande inget kräk :D Mycket riktigt så stämde inte det som Saga sa, Noah är inte sjuk. Dessutom var det nog inte magsjuka för barnet som kräktes var på dagis idag och jag hoppas att föräldrarna följer 72 timmars reglen!!!! Dock kan ju denna smitta infiltrera en från alla möjliga olika håll så att andas ut gör vi inte förrens i maj ;D

Igår hade jag och Saga tjejkväll igen, M hade bokslutsmöte och middag. De brukar bli lugna förutom lite vanligt småbråk vid tandborstning. M är mycket bättre på att borsta hennes tänder eller i alla fall att få henne att gå med på att VI borstar först sen får hon borsta och då utan diskussion..... jag och s blir mest osams. Hon har (eller det har pågått en tid) börjat slåss. Antar att det är en sån grej som kommer med posten då de börjar dagis. I går slog hon till mig varav jag satte ner henne och på skarpen sa "Du slår inte mig" vilket jag brukar göra. Varje gång blir hon ledsen och tittar ner i golvet så hon vet ju så väl att hon gör fel. Vanligtvis brukar jag sedan gå ifrån henne en stund eller sätta henne i soffan. Efter ett tag så kommer hon smygande till mig o så kryper in i famnen o säge "flåt" sötunge! men man funderar ju på om man gör rätt då? ska man lämna dem så de får gråta en stund eller ska man sätta sig ner o prata igenom det som hänt?

Det finns ju så många olika barnuppfostringsmetoder. Ska man lugnt prata och beskriva, förklara sig ur saker
eller som vi säga ifrån på skarpen....... pedagogik vs handling? Jag har försökt att prata med henne med det biter ju inte så enda sättet att få henne att inse att hon gör fel är att ändra tonläge till nu är det allvar läget.  Sen brukar jag att förklara för henne sen när hon lugnat ner sig att mamma blir ledsen om hon slåss, eller man måste borsta tänderna osv..............................

Ja inte är det lätt det där med barnuppfostran. Hur gör ni vid sådana här situationer? 

Nu börjar magsjuketiden

Nu har magsjukaperioden startat. Hörde igår att något kräkts på morgonen på Sagas avdelning men än så länge, 24 timmar efter, har hon/vi klarat oss. Håller tummarna ett dygn till att hon inte var i närheten då detta skedde. Hon säger själv att det var Noah på hennes dagis som mådde dåligt, vilket innebär att hon stod väldigt nära honom i alla fall när jag lämnade henne..... men denna lilla männsika brukar fara med osanning ;D så detta uttalande tar jag med en skopa salt :D Jag själv kunde i och för sig behöva lite magsjuka och rasa några kilo men inte denna veckan och inte nästa vecka..... Pålördag ska jag till Växjö och träffa Lina och nästa fredag är det vinjunta igen så dessa aktiviteter vill jag INTE missa!! Jag får käka vitpepparkorn, sprita händerna, dricka wiskey och vara allmänt bacillfobiaktig :D

Vardags trall

Nu är vi tillbaka i vardagens lunk eller galopp snarare ;D Jobb, möten, deadline, dagistider, mat, städ och tvätt osv osv osv Skönt med rutiner igen men gud va skönt det är att vara ledig och gå i myskläder hela dagarna. Nytt år innebär ju även nya löften att bryta. I år har jag sagt att jag ska ha ett år för mitt eget välmående. Inte att jag SKA gå ner i vikt, träna mer osv utan att jag ska göra sådant som är BRA för mig själv och min kropp. För mig innebär det avsevärt med MINDRE kaffe och sötsaker, bättre mat och dryck, mer frisk luft kombinerat med motion och framför allt utesluta måsten och se det man gör som en bonus.....Vi får se hur detta går men kaffet har jag dratt ner på till en kopp om dagen hitintills :D Förhoppningsvis gör ett ökat fysiskt välmående att man får ett bättre psykiskt välmående.

Snowracer från 80-talet

Idag har det varit ett helt underbart väder hos oss, cirka -15 grader och sol. Jag och Saga har varit ute och gått, busat och sen somnade vissa gott nerbäddad i sin vagn :D Jag har även hunnit baka till imorgon och städa huset. Nu tittar den lilla människan på bollibompa och jag fixar med kvällens middag, bakadpotatis med kräft och räkröra blir det. Kan inte minnas när jag åt detta senast.

Bilden är från julafton och bevisar att vi hade en väldans vit jul. Snowracern är min gamla från tidigt 80-tal men det funkar hur bra som hällst, har svår att tänka mig att dagens snowracerasar håller i lika många år...

Trevlig fredagkväll på er nu när vi går mot de sista lediga dagarna innan allvaret börjar igen.




En hel drös av miniplanarkietINNOR








Bilder från vintervackra Falkenberg.


Jag vill även passa på att ge en STOR grattiskram till Emelie och Axel som i söndags blev stolta föräldrar till en liten tjej. Det är lite soj för de senaste två åren (jag tror att jag var först) så har en hel drös av oss planarkitekt tjejer fått barn och bara flickor!!!!!! Det är totalt 7 små tjejer nu om jag räknat rätt. Det ska bli spännande att se vad Lina och Sara får nu i början på april :D Girlpower är det ju helt klart i alla fall.

Underbara ledighet

Har haft så underbart sköna lediga dagar nu efter nyår. I lördags packade vi bilen och begav oss till västkusten, kom hem i går. Vi har promenerat på stranden, varit och badat på klitterbadet, ätit lunch ute, slappat och bara tagit det lugnt. Vi tycker S har exploderat i sitt tal och hon pratar så mycket och så bra. Det nyaste just nu är meningen "Nej, du få inte" och så det lilla pekfingret. " Saga hade en mycket trevlig födelsedag med kalas och tårta på förmiddagen och party på kvällen. Hon och de andra barnen skruvade upp musiken till max och diggade till AC/DC (hon har ärvt sin pappas musiksmak ;) ) Menyn på nyår blev till slut Kräftsoppa till förrätt, oxfile ugnstekt potatis och grönpepparsås samt vit chokladmousse med passionsfrukt. På lördag väntar nytt kalas då fastrar, farbror, respektive och alla kusinerna kommer, fullt hus!