Födelsedagskalas

Imorgon blir det födelsedagskalas på förmiddagen med tårta, paketer och ballonger. Efter det får huset svidas om till en mer vuxen kreation då det väntas nyårsparty. Jag hoppas på att vi och våra gäster får en mycket trevlig och festlig kväll.

Idag ska Hallo Kitty tårta bakas, handlas mat, huset ska städas och bord dukas.....med andra ord fullt upp. Därmed önskar jag alla ETT GOTT NYTT ÅR!!!!!!!!!

 



Nu räknar vi ner..

ner till födelsedagsfirande
ner till nyårsfirande
ner till nya löften på ett hälsosammare liv
ner till mina sista dagar som 20-någonting
ner till vår och sommar

ner till ett nytt år som ska bli ett bättre år, ett fantasktiskt år!

Vår jul har varit bra. Saga hade återigen varit snäll och fick många julklappar. Nu till veckan jobbar jag men M och S ska ha jullov. Imorgon blir det nog en snabbsväng till grannstaden för att beställa/köpa nya pass. Ifall ifall vi får för oss att rymma utomlands. Sen börjar förberedelserna för nyår och födelsedagskalas. Handla nyårsmat och dryck samt baka tårta och eventuellt köpa någon mer födelsedagspresent till den lilla 2-åringen :D ska hinnas med innan onsdag.

GOD JUL

God jul alla vänner nu tar jag bloggjulledigt ett tag. Hoppas ni alla får en fin jul och tänk lite extra på alla som ensamma nu under julen det gör alltid jag. Njut av vänner och familj och ladda inför det nya året. Jag tror att 2010 bli ett bra år, mycket bättre än 2009 :D

Dan före dan före dan före dopparedan

Jag hade tänkt vara klar med alla julbestyr nu och bara kunna jobba och sen gå hem o vara dessa två dagar.......men NEJ. Fick väll inte så mycket gjort alls i helgen som vanligt. Tvättrummet väller över av smutsig tvätt och ren tvätt och stryktvätt. Uterummet har helt plötsligt förvandlats till ett skräprum, julpyntskartongen står nere i vardgsrummet o ser missanpassad ut behöver jag fortsätta....... inte har jag ett gnistrande skinande juligt hem heller. Känner mig stressad, pressad och allmänt grinig Försökte ta tag i det igår men gick inte som jag planerat. Jag brukar vara strukturerad och ha koll men just nu har jag inte koll på nått känns det som... mat? tomte? tomtedräkt? baka bröd,handla ,städa......gahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SNÄLLA kan nån ta ansvar för totejävlen åtminstone så jag slipper det?


Dan före dan före dan före dan före dan före dan före dopparedagen

Fick jag till det rätt där? Fredag igen och dags att klä julgranen. Jag är uppväxt med att man klär granen dagen före julafton men i ärlighetens namn har nog aldrig jag o M gjort det i vårt gemensamma hem för vi har alltdi haft diverseplaner dagen innan så tid har inte funnits. Jag anser dessutom att det är mysigare att klä den ett par dagar innen jul och ta bort "skiten" straxt efter nyår. Det är ju INNAN jul det är som mysigast. Städade och pyntade lite igår men det blev inte så mycket då jag inte tycker vi har något som passar och ingenstans att ha det vi har....... har bara en enda riktig traditionell tomte inne i huset och det mest för att man ska. Ska försöka gå ut och plocka granris ihelgen så att det luktar gran i huset för det blir åter till min besvikelse plastgran iår, dessutom är den ful:(

Imorgon ska jag till fina j för en stunds julmys med mammagänget, ska bli kul att träffa alla igen för det var ett tag sen jag träffade en del av dem. Imorgonkväll är det glöggparty hos vänner. På söndag ska jag försöka ta med mig familjen på vinterutflykt med varm choklad, pulka och kalla fötter.

Trevlig helg :D

Lussefirande

Igår var det dags för Sagas allra första luciatåg....gick väl sådär om jag ska vara ärlig. Lilla damen råkade efter två sånger få syn på sin pappa som fotade och då ville hon inte vara me mer. Jätte söta var de i alla fall. Efter lucian gick vi hem och fikade.

Lovar att göra ett nytt försök med att ladda upp lite bilder på bloggen snart!!

Snart är det juuul

Igår kom snön, lucian och förskylning med hosta till oss. Mathias fyllde år och  blev uppvaktad av mig o Saga iklädda lusselinne och lucia krona. M fick en parfym av mig o S. På eftermiddagen kom M's familj och grattade födelsedagsbarnet och lagom till de skulle åka hem kom SNÖ :D Saga har hostat o gällt hela natten så idag fick hon vara hemma så hon piggnar på sig till imorgon då de har lusse på dagis, hoppas hon är pggare så hon kan gå :(

Detta inlägg skull vara fullt med bilder från den senatse tiden men det funkar ju aldrig...........skit dator, internet eller bloggportal......

Snart är vår lilla tjej 2 år...

Helt ofattbart vad tiden går fort, känns som det var igår hon föddes. Jul, adventsbelysning och gran kommer alltid att ta fram känslan av den där morgonen för snart 2 år sen i mig. Då jag tidigt tidigt på nyårsaftonsmorgon vaknade av värkar. Hur jag gick fram och tillbaka nere i vardagsrummet i skenet av granen och väntade på att upptagettonen på förlossningen skulle sluta. Det var ingen snö den julen eller den dagen men frost. Men så lagom till hon kom till världen började snöflingorna att falla och på nyårsnatten snöade det för fullt. Älskade lilla barn vad glad jag är att du finns hos oss!


Sugen på lite havsluft?

Mötet igår gick bra och de drabbade var inte alltför upprörda. En del var till och med positiva. Kvällen tog 2 timmar dörr till dörr vilket är bra för att vara ett samrådsmöte på annan ort.

Igår rev de vår skorsten, så nu är det klart. Nu återstår att fortsätta riva på vinden och sedan i klädkammaren. M har med andra ord lite att göra under sin julledighet ;D Det går sakta framåt men å andra sidan vi har ingen brådska. Vi klarar oss utan de två rummen ett bra tag till men det hade inte skadat att få lite mer ordning och reda på alla saker som ligger där och skräpar :/ skulle förmodligen kunna slänga det mesta för det är ju inget vi saknar. Däremed tror jag vi tar lite extra sovmorgon och bara myser och umgås i jul istället.

Vi funderar på att åka ner till stugan ett par dagar efter nyår och ta det lugnt. Nån som vill hänga med? kan utlova lite god mat och dryck och långa, kalla promenader utmed havet :D eller varför inte en kaffedrink på andra våning med utsikt över ett blåsigt vinterhav!! säg till för det finns plats för ännu en familj :D

Ikväll ska jag städa, och förberede lite av plockmaten till på fredag då kära vänner kommer på besök till oss. I morgon ska jag gå och få manikyr så man har snygga naglar till decembers alla sammankomster :D

PUSS o KRAM

Ny blank vecka att fylla

Igår bakade vi tillsammans med faster pepparkakor, på egen deg så klart. Degen är ett recept från M's mormor som nu lever vidare. Jag ska även baka ett bröd till jul som är min mormors recept och som hon ärvt. Min bakhelg blev inte så välplanerad och välfylld som jag hoppats på men lussebullar, saffranssnurro, pepparkakor och rocky road har jag gjort. Jag får baka på lördag det som ska bakas till M's fördelsedag och fixa med glöggparty rätterna på onsdag. I morgon är det kvällsmöte :( så jag har en del att fixa med idag.

Helgen har varit lugn och för utom bak och lite  städning så har jag inte gjort mycket. M har satt upp luckorna över kyl och frys, bytt den gräsliga dörrkarmen till köket och fixat iordning sockellisterna. Så nu är nog snart köket helt klart ;D


Fredag

Nu äntligen så känner jag mig positiv , glad och framåtsende. Känns som att jag fått ny energi och lust. Vet inte inte om det är kylan, julen eller vetskapen om ett nytt år med nya möjligheter. Något är det och hösten 2009 vill jag bara glömma.

Helgen kommer vigas åt bakbunkar, kavlar, ugnspassning och ljuvliga dofter. Lussekatter, saffranssnurror med vitchoklad, mjuk pepparkaka med färskost, minimuffins med topping och pepparkakor ska bakas kanske något mer. Får se hur mycket jag hinner, kommer nog baka lite nästa lördag oxå.

Ihelgen ska vi även ta och beställa årets julkort, har dratt på det allt för länge. När det gäller renoveringen av kontoret så står det still, att bli klara innan jul kan vi glömma........... surt.


Saga för snart ett år sedan.

Snabba kicken

Snabba kicken det är jag det men snabba kicken har inte varit så effektiv nu på lännnggee. Namnet snabba kicken fick jag av min vän L under studietiden då jag oftast gjorde mina projekt klara väldigt fort :D När det gäller arbete så föredrar jag att vara effektiv och när jag väl påbörjat något så har jag lätt för att strukturera upp och planera min tid. Antar att detta är en sån grej som man ska skriva som positiv egenskap på ett cv MEN för att vara snabba kicken måste jag ha inspiration och motivation. Lust helt enkelt. Lust är något jag inte haft för mitt jobb på länge men nu äntligen börjar den komma tillbaka och det är roligt att jobba igen, skönt. Kvällsmöten med arga invånare hoppar jag fortfarande hällst över men eftersom det ingår i mitt jobb att presentera och argumentera för det vi gör så är det bara att bita ihop och göra det. Dessutom innebär kvällsmötena rejält med extra klirr ikassan vilket brukar bli nån tusenlapp extra för en kväll. För en tusenlapp extra kan man göra shoppa mycket kul.

I eftermiddag ska vi på utvecklingssamtal för Saga på förskolan/dagis och ikväll ska jag åka till stan och inhandla födelsedagspresenter och julklappar. Hoppas på att jag i stort sätt blir klar med det efter idag. Måste skriva en lista. M fyller år nästa helg, på lucia, och S fyller år på nyårsafton och däremellan kommer julen. December är hektisk men kul månad för vår lilla familj många kalas, glöggpartyn, julfirande, nyårsfirande osv :D