Storhandla

Dagens aktivitet blir att storhandla....... tycker det är ganska roligt men inte det faktum att mat är dyrt, för det är det! Förra månaden tror jag att ala mina "egna" pengar lades på mat. Vi har nämligen en procentuell uppdelnig av ekonomin som går ut på att båda ska ha lika mycket kvar när allt är insatt på det gemensamma kontot till räkningar av olika slag. Förra månaden alltså från 27 jan tills i tisdags så har jag förutom frissan inte köpt eller lagt en enda cent på mig själv men ändå är pengarna slut oh det enda stället jag varit på där man kan spedera pengar är just mataffären så det betyder att jag la ALLA mina penga på mat förra månaden. Hur tragiskt är inte det :(

Denna månaden har jag i alla fall beställt lite kläder till lilla S från danska klädmärket
Katvig och denna klänning från plasticsoc genom matador så även om det inte är till mig så känns det ju lite roligare än mat......

Plastisock klänning svartvitt mönster


Tavla till min skatt!

Det har nu blåste i snart en vecka mer eller mindre. Ruggigt och kallt är det oxå blä! Idag har vi inte varit ute och gått, kanske blir en runda sen men jag tvivlar på det för jag ingen lust. Hämtade in posten innan det får räcka haha...... Kanske blir till att baka lite i eftermiddag istället.

Om bara nån dag åker L och Sus till värmen mmm de kommer få det så nice och det är de väl värda de som jobbar och sliter som illrar som L hade sagt. Vi önskar dem i alla fall en mycket trevlig resa och hoppas att de översänder lite varma vindar till mig :D     -----------AJ LÖV YOU------------

Denna fina tavla är ny i ISA's sortement och den tänkte jag beställa av Isa för min tillgodo summa jag har där. Jag tror S blir mycket nöjd med det. Hon blir nog gladare av en ny tutte eller ett mål mat till ;D men men hon lär sig nog snart uppskatta sin mammas välmening och omtanke då det gäller inredning till hennes rum...........

Parvel
S heter ju såklart inte Maja så det komer det ju inte o stå, utan hennes uppgifter och namn!

Fredag :D

image75


Funkar det???? Ikväll blir det alltså inte fredagsmys hemma (som om ni frågar mig är det bästaste fredagsmyset) utan vi ska till M's mamma o pappa. Det blir säkert mycket trevligt på sitt vis. Äkta fredagsmys blir det alltså inte, men det är ju o andra sidan inte nödvändigt att ha hemma mys varje fredag.  Jag har gjort en ostpaj med timjan o tomat som vi ska ta med oss. De andra skulle visst äta räkor vilket man ska vara försiktig med när man ammar (kan tydligen vara för starkt för bebbens mage.....?)

Trevlig helg på er alla!

Snart 6 kg

...... väger hon vår lilla tjej. 5610 gram och 58 cm lång var hon idag när vi hälsade på BVC-tanten! Hon växer och mår bra vår lilla skatt och tro mig hon är himelskt go o gla! Förutom BVC har vi varit hos farmor & farfar (s's alltså) och ätit middag och nu i eftermiddag har jag varit och handlat. Nu ska jag fortsätta med städningen, dammsög övervåningen igår men sen blev det inge mer :D


MINA ÄLSKLINGAR!

image74

Semeltokig

Den gamla karaktärsjag har inte kommit tillbaka ett par timmar efter mitt senaste inlägg smaskade jag i mig en semla.... haha men GOTT va de! Idag har jag o S varit ute o gått, lagat lax och snart ska jag ta och städa lite här hemma......... ja det är nog det jag kommer att göra under min dag idag! Skulle behöva sortera och rensa bland mina kläder också så det kanske blir kvällsaktiviteten när M spelar innebandy. Är lite nere för att jag inte har några kläder att ta på mig. Mycket av mina gamla är fortfarande lite lute för små samt att de tråkiga till tusen, men jag vill ju inte handla nya innan jag är mitt gamla jagkroppsmässigt (eller så nära som det går) Jag får helt enkelt vänta till sommaren och hösten med shoppingen. Tills dess kanske jag kan lägga undan lite shoppingpengar oxå. 

Tisdagstristess

Tisdag igen.......... tisdagar är ganska tråkiga tycker jag. Måndagar är måndagar och man tänker att denna vecka ska jag.......  osv Onsdag då känns det som att stora delar av veckan har gått och torsdag, ja då är det ju fredag i morgon!!! men tisdagar är bara tisdagar och inget mer liksom, bara tristess. Detta tankesett hänger nog kvar ett tag till innan jag helt kommit in i hemmamammatänket :D Var ute och gick för en stund sen i ca 1 1/2 timme, skönt. Hade sedan en svag fundering på att kanske baka eller nått men eftersom jag inte ska äta mer sötsaker utan återgå till min vanliga diseplin så la jag ner den ideén. Det är dags att börja tänka på sommaren och  beachen men eftersom jag ammar så ska man inte banta men det skadar ju inte att utesluta godis o bakverk o liknande och äta mer nyttigt, i alla fall på vardagarna :P Det mår nog både jag och S bättre av.

image73

Grått och tråkigt..................suck!

Oj vad tiden går!

Jag får be om ursäkt för min dåliga uppdatering ;)

Förra helgen var hur mysig som hällst när tjejerna var här. Tack snälla ni för att ni kom och hälsade på oss och många tck krama för de fina kläderna S fick. Hon anväder sin nya jacka/tröja varje dag när vi ärute och går eller åker bil. Ni vet att ni får komma till oss när som hälls och hälsa på, för er står dörren alltid öppen.

Veckan har flytit på som vanligt med allt var det innebär. Vädret var helt underbart stora delar av veckan så vi har traskat runt i vårsolen o njutit. Alla hjärtansdag innebar fullt med besök o ännu mer presenter till vår lilla älskling även jag och Mathias fick blommor och en smaskig bakelse mmmmm.  Igår var vi hos M's bror med familj i grannstaden. S träffade för första gången sin yngsta kusin F. Det blev ett par timmars fikande i deras nya fina kök. Lördagskvällen spenderades med M's syster med familj hemma hos oss, melodifestivalen och tacos blev kvällens utbud av mat och underhållning.

Imorgon ska jag på slutbesiktning efter förlossningen :D Det är återbesök/ efterkontroll hos läkaren som gäller. Redan klockan 9 ska jag vara där och S får hänka på....... Nu ska jag fixa lite mat till den lilla familjen innan magarna vänds ut och in och humöret sjunker ner till krypgrumden.

image72

I torsdags satt vi (jag satt, S låg i vagnen) ute och läste Ikea's nyaste blad och drack te i vår solen
härligt...................
 

Helg :D

Ja då var det helg igen....... för min del spelar det ju ingen roll om det är vardag eller helg egentligen men det är i alla fall nångot visst med fredagar, kan inte släppa det. I eftermiddag ska vi till Värnamo, jag ska klippa mig och M och S får lalla runt bäst de vill. De brukar ha lite egentid i mellanåt då jag fixar med annat typ handla mm och även mamma har haft henne en timma själv. Inga som hällst problem hon är så go vår lilla tjej!

Imorgon kommer mina goa vänner på besök och stannar till söndag. Ska bli sååååå kul och träffa dem.  Misstänker att S lyckas charma dem oxå.



UTMANING!

På bloggar runt om i internetvärlden så ser man tillpimsade rum och fina foton på diverse fina inredningsdetaljer. Jag har dock svårt att tro att alla har perfekta hem, jag har det i alla fall inte ;D Därför skickar jag nu ut en utmaning till alla som vågar!!

Utmaningen består av att på era bloggar visa ett foto på er VÄRSTA hemmavrå. Det kan vara som i mitt fall hela rum eller kanske en vrå eller något annat som ni avskyr. Lämna en kommentar och länken till er hemsida så andra kan se vad just du stänger dörren till. Jag börjar även med att skicka min utmaning vidare till min kompis L för det vet jag blir en utmaning för henne i hennes super fina hem!

 image70

Detta är de två rum vi inte gjort något med. Det ena har vi idag tömt på bröte och det andra inhyser kartonger sedan flytten, vissa med saker i, och lite annat smått o gott. I dessa rum hamnar allt vi inte vet var vi ska ställa eller saker vi inte gillar. Så småningom blir det nog ordning här med men än så länge har vi inget behov av rummen.


Fettisdagen!

Dagen då intag av fett är lovligt?....... ja, jag som är galen i semlor ska i alla fall äta semla snart. Blir det ingen idag tänker jag äta två i morgon så det så!!!!!

Minisemlor
(Bild från www.arla.se)


Snön faller och vi med en......

ner i en dvala!!! Är ganska så trött idag lilltjejen ville inte sova inatt utan låg och "snackade" gnällde och smaskade på tutten till fram på småtimmarna. Jag låg jämte o halvsov stundvis. Nu ligger hon i vårt sovrum och "snackar" hahhaha undrar vad hon säger? Snön vräker ner här men temperaturen ligger på 0:an så det blir bara slask utav det. Jag är lite klyvent till om jag gillar att det snöar eller inte?! men det lutar åt ogillar för jag vill ha vår nu.

Våren innebär ju även att vi måste ta tag i trädgården och allt anat utvändigt med huset. Gräsmattan måste sås på framsidan, rabatten måste göras iordning på framsidan samt att jag vill göra en pergola eller liknande där. Sen måste vi klippa ner häcken och eventuellt måla om huset eller i alla fall tvätta av det värsta och måla lite på garaget, för att kunna vänta o måla det nästa år. Det lutar åt det sist nämnda. Sen har vi ju även projektet ALTAN som jag så gärna vill få genomfört, riva den gamla hundgrden och fixa iorning garagets panel!! PUST blir trött bara jag tänker på allt. Det kanske inte är så fel med lite snö nu trots allt så jag hinner förbereda mig mentalt för detta jätteprojekt!

image69

Snart, snart är det vår! jag tänker  inte ge upp hoppet trots snön som faller.