Var är nu den där slipmaskinen?...........

Har precis kommit hem efter en timmes promenad. Det är väldigt skönt med dagsljus och frisk luft, särskilt under denna mörka årstid. S instämmer säkert men hon somnar oftast innan vi lämnat garageuppfarten :D hon gillar att åka vagn. Ringde BVC idag angående hennes variga små ögon, detta var tydligt något vanligt hos en månaders bebisar. Så nu ska vi badda med ljummet vatten i några dagar och se om det hjälper annars kanske hon får medecin. Tycker dock att hon är bättre än igår så det kommer nog inte behövas.

Börjar bli lite smått rastlös så jag funderar på att snart dra igång budgetrenoveringen av vår toalett nere, den är hemsk i dagsläget. Jag skulle gärna lägga in nytt golv men jag klarar nog inte av att fixa det själv och betala någon att göra det är inte aktuellt................hmm om man inte ber någon man känner snällt förståss! Jag vill lägga in svart klinker på golvet och sedan tapetsera med vanlig vävtapet och måla väggarna vita. Vi har köpt ett nytt handfat som väntar på uppsättning och sen har vi ju den fina ekinredningen från Strömslunds snickeri som bara väntar på att komma till sin rätt. Svart, vitt och ek är väldigt snyggt i badrum och till det lite handdukar i glada färger från marimekko :D sen blir jag en nöjd lycklig människa!!!!

Unikko handduk

(foto från http://www.4her.nu/)


En helt vanlig vardag!

Många frågar mig "Vad gör du nu då, hela dagarna?" Ja vad gör jag egentligen????? Renoverar huset! nej det gör jag inte, inte än i alla fall. Just nu består mina dagar av att ta dagen som den kommer eller rättare sagt ta dagen som S tycker den ska vara.

Vanligt vis startar den runt 10 då vi går upp, klär på oss o fixar i ordning oss litegrann. För mig innebär det att jag tvättar och sminkar mig o för S del att byta blöja o tvätta sig ;) Sen äter jag lite frukost vilket inte brukar bli så mycket för det är ju snart  då nästan lunch. Sen fixar vi lunch till M kommer hem.
På eftemiddagarna får jag/vi mer gjort. Tvättar, promenerar, bakar och städar med pauser för S och hennnes behov samt en massa gos förståss :D

Ja, så nu vet vi vad vi gör en helt vanlig dag!

image68 

En helt vanlig lördag...

Sitter  o datoriserar lite o flackar omkring på lite olika bloggar och hemsidor. Jag har några favoriter som jag ständigt återkommer till som ger mig inspiration och glädje. Snön faller utanför fönstret och våren lär vi få vänta på ett tag till känns det som idag. Kvällen ska jag och S spendera hos M's syster med familj och M själv ska på årsmöte med motorklubben. S har sovit nästan hela dagen med lite pauser för mat så dagen har varit lugn. Borde kankse ha passat på att göra lite nytta här hemma då men icke jag har mest glidit runt. M har satt dit sockellisterna i köket (nej det har inte blivit av innan ;D) Snart får M gäster så jag ska nog gå och klä om till något mer civiliserat än mysdress haha.

Må så gott!

image67

Kollade runt lite i mina bild mappar och hittade bilder från BTH-tiden. Dessa tygtryck gjorde jag på vårterminen -05 då vi hade screentrycking vecka i Ronneby :) jag undrar var tygerna har tagit vägen?

Fredagsmys!

Fredagsmys har blivit ett allmänt begrepp i hela Sverige. Hos oss består fredagsmyset denna vecka av mat, lite godis och let's dance på tv. Det mysigaste av allt är dock att snusa på vår lilla S :D

Trevlig helg alla läsare och ha det så mysigt i era tv-soffor eller var ni nu befinner er!

image66

En glimt!

image65

En liten glimt av vår nya familjemedlem. Nu ligger hon och sussar sött i pappas famn efter ett fredagsbad och lite babymassage, kan man ha det bättre?

Tulpanfeber

JAG ÄLSKAR TULPANER. När tulpanerna börjar säljas här o var då är våren på gång.......... Dessa fina tulpaner fick vi av M's moster och man i lördags när de var här och hälsade på. S fick en fin body samt byxor :D Imorgon fyller min mamma år, någon present har jag inte köpt ......än men jag vet vad jag ska köpa så hon får en bild på presenten.

image64

Längtar efter vår...

image63

Inköp till barnrummet

image62


Är väldigt sugen på att börja inreda barnrummet nu, men än så länge har hon ingen behållning av ett eget rum. Henes lilla tillvaro går ju mest ut på att sova, äta & bajsa, det sistnämnda gör hon en hel del kan jag lova :D Detta är lite av de saker som jag skulle vilja ha/köpa till hennes rum. Accentfärgerna ska i allafall vara rosa och äppelgrön vilket passar fint till det vita och ekgolvet.

Ny vardag

Måste försöka hitta en ny slags vardag snart. Har varit hemma lite mer än en vecka och än så läge så gör jag lite som jag  S*** vill. Mycker cirkulerar kring äta, sova och bajsa haha men hon är världens mysigaste lilla tjej. Ikväll blir det fredagsmys framför tv:n och kanske kanske får mamma o pappa alltså vi äta en måltid tillsammans. Ofta blir det inte så för hon vill oxå vara med :D. Det var meningen att M's moster o man skulle kommit till oss ikväll men de lämnade återbud.

Nu när julen är undanröjd så gapar det lite tomt här i huset och jag känner för att  byta färgtema i köket snart,  funderar på aburgin/lila. Måste hitta något nytt snyggt tyg till gardiner och lite nya ljuslyktor, tyvärr så får jag inte så mycket föräldrarpengar nu i januari så vi får se vad det räcker till.

image61

Mitt kontor på min arbetsplats. En plats där jag inte kommer tillbringa det närmsta året ;) 

Nu är hon här!

På nyårsafton klockan 16.42 kom hon världens finaste och underbaraste lilla tjej! Vi stannade  2 1/2 dagar på BB och personalen där var jätte rara. M fick stanna båda nättterna vilket var skönt för man var ju ganska trött även om det var "smidig" förlossning. Allt gick jättebra och vi mår bra alla tre. Sedan vi kom hem har vi myst som bara den mellan matning, blöjbyte och vilostunder :D Idag började M jobba men han ska bara jobba halvdagar denna veckan eller lite stötimmar, det är fördelen med att vara egen föreagare ;D

S har fått massa fina presenter. Body och en jättegosig filt av farmor o farfar, fleeceoverall, mössa, blommor och en NHL body av Mormor o morfar, mysbyxor o tröja, pyjamas o sockar av faster med familj, labanbody och sovpåse av farbror med familj, en silversked o blommor av min farmor, blommor från mitt jobb, jättegulligt kort från en av mina jobbarkompisar. Vi har ju fått en del innan hon föddes med (banvagnen, sängen o lite kläder) och än så länge har inte ens hela släkten varit här så hon är redan en bortskämd liten tjej. Även jag har fått en present. jag fick ett par pärlöronhängen av farmor som hon fic av min farfar när min pappa föddes. De var jättefina och det känns kul att få något sådant som jag sedan kan ge vidare till S.