Utvilad och nöjd!

Så känner jag mig just nu. Helgen var kalas bra tillsammans med vännerna, M har jobbat på som en tok hemma och bebisen verkar må bra och växa (var på kontroll på mvc idag).

I stort sätt hela köket är monterat med luckor och allt och tapetseringen är klar. Det som återstår är kakel, montering av bänkskivor, isättning av diskhon, montering av hyllor mm i skåpen, målning samt ny dörrkarm in till köket. Jag ska åka och beställa kaklet i eftermiddag och sen får vi hoppas att den andra bänkskivan (den som är på vift hittar hem till oss snart) Det blir i alla fall kanon bra : ) Ska blinka lite till mor o far om toalettrenoveringen nere, kanske de kan komma upp o fixa med den, vill inte tjata på M som när köket är klart ska börja med Molgans rum.  Toalettrenoveringen nere är ju trots allt bara målning av väggar o fönstret samt kakling över handfatet samt pims så den går nog fort om de tar tag i det vill säga. Hade ju tänkt göra detta själv men nu får jag ju inte anstränga mig så då får jag hitta på något annat alternativ typ fråga mamma........ får nog bjuda eller köpa något fint till henne snart som tack för all hennes hjälp.

Tråkigt!

Jag är sjukskriven och har tråkigt! Hade varit idealiskt om man kunde vara sjukskriven och kunnat fixa o dona hemma men eftersom jag inte får anstränga mig så blir det till att bara sitta o glo på allt stök runt om kring mig o tänka "jag ska inte stressa upp mig pga av detta utan skita i att det är stökigt" detta är ganska kämpigt kan jag meddela då jag hartar att ha det stökigt. Det positiva med stöket är att det beror på att M renoverar köket och att målet närmar sig 'lycklig'

Imorgon bär det av till Falkenberg och en helg i stugan tillsammans med vännerna mysmysmys. Inte ofta vi ses ALLA samtidigt varav detta känns väldigt lyxigt :)

Dagens inredningsfråga!

I vårt hem, precis vid entren, innan trappan upp, går man in till tvättrummet. In till tvättrummet finns idag en gammal sliten brun dörr, inte särskilt vacker. Tvättrummet är i övrigt ett ganska trevligt ställe som är nyrenoverat i gråtoner där finns tvättmaskinen, torktummlaren en bänk med ho och kran samt dusch, duschen används inte. Tanken är även att en ny torkställning från ikea ska komma upp på väggen samt att ett bord för att vika tvätt mm ska tillkomma. Här kommer nog även barnvagnen stå parkerad. Från tvättrummet kan man även komma ut i uterummet.  Tvättrummet kommer förmodligen att användas dagligen till tvätt och annat varav lite estetiskpims inte är helt fel, man ska ju trivas där man är!

Nu till dagens fråga. Jag upplever att en dörr in till detta rum ger ett väldigt igenbommat intryck samt att dörren för det mesta står öppen i alla fall. Helt öppet in vill man ju inte ha, för ibland kan det ju bli en aning stökigt ;)

Min tanke eller snarare fundering är om inte en gardinstång med något fint tyg som man kan dra igen helt eller halvt kan vara ett alternativ? hällst hade jag velat ha en skjutdörr men det blir svårt att lösa.............

Uppdatering av köksrenoveringen

Vad har då hänt när det gäller renoveringen av köket? jo köket är rivet, allt utom spis och disk (är ganska bra att ha för att kunna laga mat ;) gammalt kakel mm är borta, väggarna och taket är slipade och spacklade. Köksskåpen är monterade och står fint uppradade i uterummet.
Det som återstår är:
-Ny gipsskiva bakom spis mm
-Leverans av bänkskiva (bör komma denna veckan)
-Montering av köket
-Köpa kakel samt fläkt

också tapetsering, målning, belysning och diverse pims.  Jag tror att snickaren kommer denna veckan och påbörjar en del av monteringen. Därmed har jag bunkrat frysen med portioner så vi klaraross utan spisen ett tag.




I lördags var jag på iKEA och shoppade sista delen till diskhon, slangarna som ska vara under. Handtag har vi fortfarande inte köpt för vi (läs jag) vet inte vilka vi vill ha. Handlade även ljus, glödlampor, lakan, gardinstänger och en del annat plock. Självklart hann jag med en sväng på IEMS oxå (hihihi) där jag handlade lite till Molle. Gardintyg (TINY) samt en fleecefilt med samma tyg på kanten. Filten ska Molgan få ha i vagnen och tråkig men estetisk som jag är (+ att vi inte vet om det är en Molle-kille eller molle-tjej) så köpte jag svart. Det stod mellan svart eller vit men eftersom de flesta bebisar kräks en del så tyckte jag att en vit allt för lätt och fort kan bli sunkig. En filt gör ju ingen nytta om den alltid ligger i tvätten.

Mairos tyg TINY -småbus


Tiny småbus - metervara






TYLÖSAND en svikare!!!!!



Helgen på tylösand gick i stöpet eller vad man ska säga. De bestämde sig i alla falla för att vi inte fick komma dit pga av de dubbelbokat och de andra var en konferans så som hon sa "det är absolut inte bra för er att komma då" blev helt ställd, paff, arg you name it! DÅLIG STIL att 2 veckor innan ringa och säga detta, vilket jag påpekake. Ingen kompensation vill de ge heller, bara pengarna tillbaka grrr. Kompensationen skulle vi få om vi bokar om.....men hon sa inte i vilken form, förmodligen nada. Jag sa att vi kommer inte boka om!!!!

Lyckligtvis så har jag en snäll svärmor som har en fin stuga vid havet som vi får låna i stället. Det viktiga är ju trots allt att vi tjejer kan ses och umgås men lite lyx iform av frukostbuffé, trerätters osv hade inte skadat, då vi alla på var sitt håll kämpar på med våra liv. Vi får göra det bästa av situationen och mysa med massa onyttigheter i stugan medans vi tittar ut på havet och njuter av varandras sällskap :)

Ljudet av ett hjärta, behöver ljudet av ett annat hjärta......

Idag har jag varit och lyssnat på hjärtat igen :) pigg o glad verkar h*n vara den lilla men fina hjärtljud på en stabil nivå runt 147. De övriga testerna var också bra och magen har växt med 3 cm i S/f mått räknat sen sist så jag ligger fint på kurvan............ mitt järnvärde alltså hb hade sjunkt ännu mer så nu blir det till att knapra två tabletter om dagen istället för en. Hoppas det vänder för blodbrist är ju inte bra. Vikten däremot hade inte minskat (vilket den inte heller ska) men så har jag ju "unnat" mig lite väl mycket på sistone så nu blir det till att leva sundare. Inte för att man ska minska i vikt utan för att få i mig mer nyttiga vitaminer och järn samt inte skena allt för mycket nu det sista ;) Bilden visar magen i v.22 och nu är jag ju snart i v.29 så den är bra mycket större.......

image34
Molgans hem i v.22

Stulen lista.....

Den här listan har jag snottat från L :)

Eller?
8 oktober kl. 08.00
Blond eller Brunett

Blåa ögon eller Bruna ögon (har gröna med lite brunt i)

Vanilj eller Choklad

Hund eller Katt

Christina Augilera eller Britney Spears (ingen av dem blä..)

Rosa eller lila  (om det är mörklila)

Tv eller Dator

Hockey eller Fotboll

Berg-och-dalbana eller Vattenbana

Guld eller Silver

VH1 eller MTV

Sanning eller Konsekvens

Harry Potter eller Lord of the Rings
Vinter eller Sommar

Stjärnor eller Månen

Sko eller Sandal

Bad eller Dusch

Systrar eller Bröder (har varken eller men skulle gärna ha)

Svart eller Vit

Långt hår eller kort hår

Klänning eller kjol

Mobil eller telefon

Lägenhet eller hus

Ring eller halsband (båda)

Jordgubb eller hallon

Höst eller vår

Jeans eller leggings

Jul eller påsk

Afrika eller Asien (har varit i Asien men vill åka till afrika)

Bil eller buss

Nagellack eller läppstift 

Hav eller sjö

Nyår eller Midsommar

Plugga eller arbeta

Fängelse eller döden

Hårförlängning eller Äkta
Ipod eller Mp3

Lång eller kort (jag är ganska lång om det var det som detta syftade till??)

Snowboard eller skidor (men gärna BARA afterski :)


Bebisgrejer

Att förköpa sig på bebisaker är nog inte så svårt men jag tycker själv att jag lyckats  motstå relativt bra. Utöver dessa saker har vi köpt ett par Esprit jeans, bodys samt barnvagnen BRIO Happy.

image33

              Bebisprylar från Lundmyr of Sweden, polarn & pyret samt kramisdjuret Skummis.

Även snickare kan bevisa motsattsen

Hör och häpna men igår monterades smygarna samt fodret upp + vägglisten där vi rivit en vägg tjiooooohoo och det var inte bara en snickare hos oss utan två. Jag är i himlen, tänk vad en sådan här liten sak kan göra en helt lycklig eller i alla fall mig. I Molgans rum är inte fönstret klart men å andra sidan så är inget klart där inne förutom taket, så det kan jag ta. Dessutom är det fredag och halsontet har försvunnit så nu är jag "bara" lite förkyld.

Och appropå förkyld (jag försöker inte skylla ifrån mig nu men.....) igår när jag somnat låg M  vaken en stund. När man är gravid så ökar blodet i kroppen varav slemhinnor typ i näsan mm tjocknar detta kan medföra en slags nästäppa. Nu är jag ju dessutom förkyld och därmed kan det hända att man snarkar........... inte så konstigt MEN igår hade dumf*n roat sig med att spela in detta på sin mobil hahhahah detta spelade han glatt upp i morse och fnittrade. Sen sa han på sitt jävligaste vis att detta skulle han minsann spela upp för folk hihi. Tyvärr kan jag inte låta bli att bara skratta åt det, jag tycker oxå det är lite kul. Men säg inget om det till honom :) 

Ditt o datt och ont i halsen

Tänkte jag skulle omgestalta bloggen en aning och göra den lite mer övergripande. Med detta menar jag att den inte längre BARA ska vara en heminredningsblogg (för den biten går ju si så där haha) utan även vara som en "vanlig" blogg. Vad är då en vanlig blogg kan man ju fråga säg? jo det är när man även skriver lite om vad som händer i ens liv. I mitt liv händer följande just nu:

  • jag jobbar
  • jag känner mig tjock
  • jag har ont i halsen o är livrädd för att bli sjuk

Utöver detta så sover jag dåligt oxå och jag menar inte att det är synd om mig.....snyft snyft, för det är det inte jag är ganska så tillfreds med livet i övrigt.

På lördag är det det årliga mästerskapet i släktgolfen (inte min sida) och det innebär förhoppningsvis även en trevlig kväll  med M's familj och släkt. Det brukar det alltid bli för de är väldigt omtyckningsbara allihop!
Exempel
igår var M och klippte sig (hans syster är frisörska) och av henne (och hennes man) fick vi en klädhängare i samma design/märke som vår säng WILMA. Tyvärr tillverkas den inte längre och säljs så någon bild kunde jag inte hämta på hemsidan, men jag lovar att fota den själv och visa när den kommit på plats. Nu tycker jag ju inte om dem mer bara för att vi får saker utan jag älskar faktiskt hela den lilla familjen alltid ändå :)


Angående tavlan

För att få mig själv på bättre humör så har jag nu beställt tavlan till köket, LYCKA! 
Frågan är var jag ska gömma tavlan, så att inte köket ser sin present innan allt är klart? eller ja skit samma för köket har ju inga ögon i alla fall.

Rättelse

Imorgon blev typ en vecka....... I måndags kom han tillbaka och monterade upp resten av de fönstren vi ska byta. Han (alltså snickaren) ska dessutom komma tillbaka och sätta dit smygar och foder, när det nu blir......... säger ingenting så har jag ingenting sagt.

Börjar få lite smått panik över att igenting blir klart o nämner man detta får man till svar att ja det är bara att ta tag i det själv!!!!! mm visst men det kanske inte är så smart att riva köksskåp och bära ut till garaget, klänga på stegar o rengöra fasaden eller gräva i trädgården när man är på gränsen till höggravid och allmänt klumpig och stel. Jag vet inte, rätta mig om jag har fel! 

Istället drömmer jag mig bort till den tid då ALLT är klart och  jag bara behöver bry min lilla hjärna om vilka gardiner jag ska köpa och vilken accentfärg som ska blir årets vårfärg .........puff....puff.........