Tö tö men snart kommer säkert mera snö....

Det töar ute:D Positivt för då försvinner lite av snön och våren kommer lite närmre. Negativt för det blir ett enda stort slaskland samt att det ska frysa på igen och då blir det glashalt på vägarna. Vi har funderat på att åka till vår närmsta skidbace imorgon och åka lite skidor med Saga men jag tror vi skippar det. Vädret är inte superkul för det ändamålet...... På söndag funderar vi på att åka till det stora blågula varuhuset, inte city Gross. Behöver lite förvarings korgar/lådor till S's rum samt ny lampa till allrummet. Jag är väldigt sugen på "maskroslampan". Vi tänkte även höra med faster/syster/svägerska med familj om de är hemma och hälsa på dem :D

Skönt med fredag i dag ska snart hem och mysa med min lilla familj. Blev inge skurande och slipande igår det blev inte ens möblerat, men det tar vi idag ist eller någon annan dag :D  

TREVLIG HELG!

Golvrenoveringen del 2

Idag ska jag äntligen få smygmöblera rummet med det nymålade golvet :D som jag har längtat!!! Ska även städa av köket ordenligt idag och förbereda mat till imorgon så att vi slipper laga mat i köket i helgen. Måste flytta ut "köket" till tvättrummet och frukostmat mm till en kylväska i uterummet. Tur att vi valde att göra detta nu och inte i maj ;)

Efter tömmning kan vi tvätta av med målartvätt, slipa, tvätta igen för att sedan måla 1:a lagret. Kommer nog måla första lagret på fredagkväll och andra lagret på lördag morgon.... 

Idag drömmer jag om...

...nya sängmadrasser (resår och bäddmadrasser) massa nya härliga dunkuddar och täcken samt lakan från Beach house. Det senaste lär jag aldrig inhandla då lakan, påslakan och örngott till vår säng skulle sluta på summan 5000kr. Sinnessjukt mycket pengar för lakan men det sägs att de är underbara att sova i. Men Beach house om jag gör reklam för era lakan i varje blogginlägg kan jag ett inte få några set då?? sneeellllla!!! 




Örngott Fold, beige - Beach House
Påslakan Fold dubbel, beige - Beach HouseÖrngott Bow, vit - Beach House
bilder från http://www.nordljus.net/


jihuuu stort Grattis till min fina vän som i eftermiddags blev mamma för 3: grr

underbart

underbart vinter väder

är vad det är idag. Solen lyser och det är alldelse vitt ute, perfekt sportlovsväder. Tyvärr har jag inte sportlov denna veckan heller....:( har inte haft sportlov sedan gymnasiet men kan fortfarande känna av den där känslan man hade som liten på sportlovet. Borde vara lag på att föräldrar ska vara sportlovslediga med sina barn!


Väntar........................

Åh vad jag väntar på att få det där meddelandet om att allt gått bra och att de alla mår!!!! 24 timmar sen inskrivning. Hur lång tid ska det behöva ta för en envis liten bebis att bestämma sig för att komma ut? hmm förmodligen en tjej och lik sin mamma ;D Hudvudsaken är att de mår BRA.

Väntans tider...

Jag väntar på våren...
Jag väntar på värmen...
Jag väntar på att få möblera vårt vardagsrum (efter att färgen härdat ordentligt)

och så väntar jag på att höra glada nyheter från min kära vän som just nu i skrivande stund föder barn ;D
Heja Karro!!!!! Jag ser fram emot att få gosa med en liten bebis snart.

Golvrenovering forts....

Nu är andra lagret av färg på plats och det känns så BRA, ljust och fräscht!!! Nu tar vi kväll hos oss. Vilket innebär lite lyxmackor, fruktsallad med varm vitchokladsås och kanske lite småkikande på melodifestivalen......men det får Mathias bestämma.

Golvrenovering forts....

Första lagret är målat. Det gula vid gollisterna är maskeringstejp....om ni undrar!!!


Golvrenovering

Dag 1
Idag har vi tömt innersta delen av allrummet nere på möbler, tvättat med målar tvätt, tvätat en gång till med vatten och nu är slipningen klar. Nu väntar jag på att Mathias ska godkänna min slipning och sen ska jag dammsuga, tvätta av golvet en gång till och sen börja MÅLA :D

Golvet ska målas två ggr men sen ska man hällst inte ställa dit möblerna förrens om en vecka...... så ni får vänta på helt färdigt resultat. Back to work!!!!










"Jag var först, jag är så bra..."

Mamameko  http://mamamekko.blogspot.com/ slog huvudet på spiken i sin beskrivning av fenomenet inredningsunik. Hon har ju så rätt! Visst är det lite skrattframkallande när man hör eller läser om de så kallade inredningsguruna som ALLTID är först med det senaste gällande inredning och som efter ett tag säljer/kastar ut sakerna för att de "tröttnat" på saken i fråga för att ALLA har det nu. Men fy fan vad bra du är då!!! som är så inne och vet vad som är rätt och fel. Framför allt är du en bättre männsika för att du var FÖRST med grejen? så Grattis till dig.......

Tackar gud för att jag slipper sådana människor i min omgivning.

Besatt?

Drömmer vidare om mina vita golv....... mitt vita hem! Jag ska försöka få med mig mannen i huset på en tripp till färgaffären idag och köpa färg, vill börja måla på Lördag. Kan inte tänka på något annat, har blivit helt galen.

Idag drömmer jag om.......

Ett nytt badrum, helt i vitt med badkar och bastu!!!

                                                  Bild från
Boligmagasinet. 
 


Underbara vita golv





Bild från
http://images.google.se/imgres?imgurl=http://boligmagasinet.dk/image/

Titta så snyggt, kliar i mina fingrar över att påbörja projektet NUUU. Pratade med M igår och han sa "det får vi titta på" vilket betyder att nu tutar och kör vi!!!!! Kanske till helgen?

Målning på G?

Hoppas ni alla hade en fin alla hjärtans dag! Jag och Saga var själva hemma och hade en slappar/mys dag. Vi tittade på film, åt pannkakor och lekte :D Klockan 19 kom Mathias hem nöjd, trött och luktade eldrök. Han har haft en toppen helg.

Igår passade jag även på att byta tillbaka matsalsmöblerna (det vita till rummet och ekmöblen till köket) så som vi hade det från början. Jag är väll inte riktigt nöjd ändå men det beror mest på att jag tröttnat på möblerna. Jag vill ha ett nytt matsalsbord så jag ska fråga svågern om han kan ge mig ett bra pris på ett nytt. Det jag har i tankarna är ett massivt vitlackat bord, jättfint. Stolar vet jag inte vilka jag vill ha till än, funderar på ommålade gamla pinnstolar, klädda stolar med hög rygg, myranstolar ;D....... Jag funderar även på att sälja våra Franklin stolar och ha de vita matsalsstolarna till bordet ist.....men vet inte om M är så sugen på detta?! Mio har ju slutat att tillverka Franklin så andra hands värdet är nog bra. Någon som är intresserad av 6 stycken Franklisstolar i massiv ek och klädd sits?

Något annat som jag funderat på ett tag och som jag nu är övertygad om att jag vill är att måla våra slitna trägolv nere vita. Måste diskutera (läs övertyga) detta mer med M!!! Mathias snickarvän föreslog detta för oss i våras men då var jag lite skeptisk men nu är jag supersugen. Jag har kollat runt på olika hemsidor och bloggar och detta verkar vara väldigt populärt just nu och det finns många bra och hållbara färger framtagna just för målning av parkettgolv. Snyggt är det och ljust kommer det att bli. Det positiva är ju att om vi inte trivs eller gillar det så har vi ju ändå med i planerna att byta ut golvet på nerevåningen inom en övergripbar framtid.

3-års kalas

Imorgon fyller min blogg 3 ÅR. Jisses vad gammal den blivit. Ändrat karaktär har den oxå gjort. Jag startade bloggen då vi köpte huset och tanken var att den skulle vara en blogg för mina vänner (som pluggade ihop med på högskolan) för att de skulle kunna se hur arbetet forlöpte med vår husrenovering mm. Idag är den en salig blandning av allt möjligt.

Jag har fått önskemål om att göra ett hemma hos repotage hos oss, så det lovar jag kommer så småningom. Tänkte även lägga in en ny infallsvinkel på min blogg där jag gör hemma hos repotage hos andra. Tar bilder, skriver lite om de som bor där osv detta kommer sedan publiceras här. Ni väljer hur offentligt ni vill göra det!!


TREVLIG HELG!!

Tävling hos Emmy



Var med och tävla om en tam tam pall på Emmys hemsida som fyller 1 år (se länk till hennes blogg till höger) Det du behöver göra är att skriva in din favorit-tapet :D

Nu är det vår tur att köpa ny tvättmaskin....

Vår tvättmaskin har nu stannat ett flertal gånger mitt i programmet grrr så nästa helg blir det nog till köpa en ny ominte M eller C kan lista ut vad felet är. Känns ju sådär kul hade varit roligare att köpa en ny snygg diskmaskin till köket....

EWF14781W

bild från elektrolux.se







Imorgon åker M iväg på svenska Rallyt. Har är såå förväntansfull inför detta och har kurerat sig mot diverse förskylningar och magsjukor hela veckan genom vitpepparkorn och en wiskey varje kväll :D Som en liten pojke på julafton är han!

Jag och Saga ska fika med mammagänget imorgon efter jobb/dagis därefter ska vi hem till mamma och pappa på fredagsmys. Pappa och Saga ska baka pizza. Baka pizza med morfar tycker hon är superkul för hon får kladda och härja fritt i köket :D På lördag ska jag och en kompis åka in till stan och shoppa :D Saga får stana hemma hos mormor och det är hon nog inte ledsen för. Än så länge är shopping inte hennes grej ;D På lördag eftermiddag blir det nog en långpromenad och sen lördagsgodis och filmmys i soffan. Vi kanske ska ta och titta på fanten, det var länge sen ;D


Tisdag


Dags att tänka efter lite kanske?


Till Karolin

Idag vill jag tillägna ett blogginlägg till Karolin

STORT GRATTIS TILL DIG KAROLIN!!!

Hoppas du får en underbar födelsedag med många paket och mycket tårta. Puss och Kram


Plankommite, förskylning och shoppingbegär

Idag har vi haft plankommitte möte på jobbet. För er som inte vet så jobbar jag som planarkitekt dvs jag ritar detaljplaner som är den juridiska formen för hur man får bygga i en stad. Jag jobbar även mycket med det som sker innan man faktiskt ritar upp planen den översiktliga planering (översiktsplanen) som är kommunens framtids vision för hur och var man ska bygga bostäder, industrier, parker, vägar osv. Jag gör grönplaner och kartor och ja det mesta när det gäller vår kommuns samhällsplanering. Plankommitten är en sammansättning av tjänstemän, med betoning på män från olika förvalningar exempelvis den tekniska chefen osv samt politiker. Det är HÄR man ska vara för att få bestämma något inom samhällsplanering haha. Jag är med men bestämmer inte så mycket jag gör jobbet... kan man säga. Fast utan mig blir det ingen detaljplan och eftersom jag ritar den så kan man i alla fall låtsas att jag bestämmer ;D Påverka kan jag i alla fall göra! 

Mitt jobb är ofta ett resultat av olika politiska viljor som ska sammanfogas till det bästa. Det är inte, som många tror som man möter på möten ute i kommunen, ett beslut taget av mig personligen. Vi kan få många elaka kommentarer och kängor för vad våra politiker beslutat men som sagt till nästa val LÄS PÅ! rösta på den ni anser ha de åsikterna som ni står för, för det är de som tar besluten om att det ska bli en planskildkorsning i centrum eller ett industriområde i anslutning till ditt bostadsområde INTE jag. Nog tjurat om det :D

Jag har varit förskyld i över en vecka nu och det verkar inte som att den vill ge med sig. Var länge sen jag var förskyld så det var väll dags för en rensning av näsan nu. Något mer som det är dags för (enligt mig) är nya gardiner till vårt hem. Känner för en vårstyling där hemma nu och därför ska jag och Saga ta bilen norrut på lördag och besöka dels city men även tyghuset i taberg... jag lovar att besinna mig!!!!!!

Vaxduk Mademoiselle: vit/natur 

Det är måndaaa i daaa...

Igår önskade jag mig att det bara var fredag, hade såå gärna varit ledig några dagar till. Det enda negativa med att ha helgerna fullbokade är att tiden går så nedrans fort. Jag har hunnit bowla, ätit sushi, varit arg, ledsen, haft middagsbjudning, åkt snowracer, varit på middagsbjudning samt läst en uppsats och gett lite tips..... I helgen åker M bort så jag och S får sköta oss själva hela helgen, undrar hur osams vi kommer bli då?

Sushi

Ikväll blir det sushifrossa med arbetskollegorna!!!!!!!!!!!!!!!!! Längtar :D


Pulkaåkning på lördag?

Oj! då var det torsdag igen och för varje vecka som går så får vi mer och mer snö. Vallarna här är flera meter höga och på vår trädgård har vi en bra bit över 1 meter snö. Borde passa på att åka till Hestra snart och åka skidor eftersom vi skippar sälen iår, kanske nästa helg..?

Egentligen borde man passa på att göra mer vinteraktiviteter nu när vi väl ha en riktig vinter med massor av snö. Pulka, skridsko på nån sjö, skidor osv.... ja så får det bli! På lördag blir det pulkaåkning och fika i pulka backen och korvgrillning till lucnh hemma i vår trädgård. Den fina Vedkorgen som vi fick i julkllapp kan man ju även grilla i/på och inte bara använda som en stor fackla :D Nån som vill hänga på?

På lördagkväll börjar melodifestivalen. Fenomenet melodifestival har ju under de senaste åren varit "The shit" men frågan är om det håller i sig även iår? jag tror den har gjort sin tioårstopp på ligaritmen. Fast å andra sidan är melodifestivalen ett ypperligt tillfälle att sammanstråla med andra vänner, som oxå har en förkärlek till detta fenomen, och dricka bubbel!!!!  Alla ursäkter till att dricka bubbel är en tillräcklig ursäkt för mig ;D På lördag kommer J & W hem till mig och S. Jag kommer laga svamprisotto och fläskfile och sen kan vi bänka oss fram för tv:n, med nått bubbligt, och titta på artisterna som i år kommer stå på denna scen.



Bild från svt.se


Ps om någon undrar var Mathias ska ta vägen på lördag så ska han på ssmk:s årsmöte, fast tydligen så ska de inte gå på årsmötet utan bara på festen...... ds

Bygglampor och BVC

Idag slutade jag tidigare, tidigare än vanligt så att säga. Måndagar jobbar jag ju bara till 15 men idag så slutade jag tidigre än så :D Det är inte svårt att gilla. Jag hämtade upp den lilla människan vid straxt efter 14 och sen åkte vi tbx till jobbet och fikade för att sedan gå på 2-års kontroll på BVC.

Veckan är under kontroll, jobb, träning förhoppningsvis lite kvalitets tid med en fin vän på onsdag och afterwork med kollegorna på fredag. Ska även lura hem min arbetskollega och ta en titt på vårt garage för att få lite tips och ideér gällande nybygget. Målet är att ha handlingarna klara när snön och tjälen försvinner så att vi kan påbörja vårt projekt. 

Helgerna går alldeles för fort. I lördags tog vi  det lugnt på förmiddagen med lite sovmorgon och frukost framför tv:n sen var vi på hockey. Kvällen avslutades med film.  Började röja lite i söndags i "kartongrummet"men måste sätta upp en taklampa för framåt 15-tiden så ser man inget där inne längre. Röjde en stund men sen var det roligare att städa, laga mat och tvätta. Eller roligt? nödvändigt är nog ett bättre ord. Renoveringen av rummen uppe står still, anledning? inte en jäkla aning men tydligen är det mer prioriterat att spela playstation en hel dag........ gör det själv då! ja jo jag kan göra det sjäv. Jag kan göra det med men måste bara köpa några bygglampor först för efter jag städat och lagat mat mm så blir det mörkt. ........