Renovering barnrum

Grunden i barnrummet börjar bli klar, sååååå skönt. Det är nu målat och M håller på att lägga golv i skrivande stund. Fönstersmygarna vet jag inte när snickarn kommer och sätter dit, snart hoppas jag. Hällst under de dagar jag är på bb :) möbler till rummet har vi inga än men jag vet precis hur jag vill ha det och vad vi ska köpa. Jag ska göra ett litet inspirationskollage så ska ni snart få se. Det blir i alla fall vitt med en till två accentfärger beroende på om det är en tjej-molle eller kill-molle som tittar ut.

Går som på nålar nu och blir nervös vid minsta lilla känning. Inte för att jag är så nervös inför själva barnkommertillväldenstadiet utan för att jag gärna vill att bebben blir en 2008-bebis. Håll tummarna!!

image60

Golvläggning


Snipp snapp snut så var julen slut......för i år.

Så var det över för denna gången, julen alltså. Det är inte klokt att man lägger ner så mycket tid (pengar) på att fixa i hemmet och så poff är julen över. Nu väntar nyår glitter och ......glamour eh ne inte i år. Känner att jag vill suga lite mer på julkarramellen och vänta ite med att ta brt det juliga. Idag har M jobbat ett par timmar och jag har varit hos mama o pappa och så har jag sovit. Sover inte på nätterna så jag är helt slut på dagarna. Ikväll har vi varit hos M's syster och planerat lite inför nyår med det menas maten!

image59

snart dansas julen ut men först får amaryllisen vissna.......

Julhelgens tredje dag

Annandagjul idag och inte många knop blir gjorda men det är ju så det ska vara när man julmyser hemma. Destomer stoppas ju dock i munnen helger som denna och om jag inte redan rullade fram innan så lär jag garanterat göra det snart ;) och det beror inte bara på basketbollen jag har där fram utan på allt gott jag "unnar" mig, inte bra! Nyårslöfte i år lär verkligen behövas.........

Julen har varit bra, lugn och stillsam med som vanligt med en hel del fina klappar. Ny kaffebryggare (moccamaster) , varma utochgå skor med goretex från puma, lite småsaker som raggsockar, duschcreme, halsband, sportväska och en specialöl från ett bryggeri/gästgivargård i tyskland (till m), linneduk av farmor, filtduk, filthjärtan och te samt kakfat var några av sakerna vi fick.

Idag är M ute i garget och grejar och jag slappar vidare, vi ska montera spjälsängen lite senare och så ska jag packa det sista inför BB-vistelsen.

image58

Detta fina kakfat fick jag av M!

God Jul

En riktigt god jul vill vi önska er alla! Hoppas alla har det bra varän ni är och hur ni firar. Vi åker till min mamma och pappa där även M's föräldrar kommer vara. Ikväll beger vi oss allihopa vidare till M's syster med familj där vi för övrigt spenderade gårdagen på uppesittarkväll med must och skinkmacka, mums. Såg på nyhetsmorgon i morse ett repotage där en reporter gjorde intervjuer på centralstationen i Stckholm och den första killen hon intervjuade gav en tankeställare om hur bra man har det egentligen. På frågan hur han skulle fira svarade han med en polare, vilket inte är så konstigt och helt okej ju men när reportern sedan frågade om traditionell jul och vilket mat osv de skulle äta svarade han att det blev bara juldryck............. vilket i hans fall jag inte tror är must. Sorgligt! Så tänk på det när ni sitter runt era fint dukade bord drunknandes i alla mat. Vissa firar med polare på gatorna i Stockhom med endast snapsen och ensamheten som påminner dem om att det är jul. Nu kände jag att jag drog ner stämmningen, det var inte min mening :)

En stor julkram från mig och Mollemagen till ALLA mina nära och kära och alla som vill ha en varm kram i decemberkylan!

image57

Minijul med M's familj

Ikväll har vi minijul med M's familj. Alla förutom Thailandsemigranterna förtåss, de hälsade att de tyvärr inte kunde komma pga solsting ;) Vi kommer tänka på dem såklart i  julmustruset och nu är det ju bara lite lite mer än 4 månader kvar  tills de återvänder! Det blev ingen bebis inatt heller, pust. Sover dock VÄLDIGT dåligt och är jätte trött så därför ska jag ska gå och vila en stund snart så jag orkar med kvällen :)

Idag är det ganska frostigt ute men ingen snö så det bli ingen vit jul här hos oss, men det trodde vi nog inte heller. Vi får visualisera oss en vit jul istället och tänka tillbaka på andra vita jular. Så här fint var det på nyårsafton 2005 då vi firade i stugan i Falkenberg.


image56

M ser ut över havet och drömmer om kommande år?

Christmas feeling

Ikväll har vi julmyst här i vårat hus. Vi har pyntat, klätt granen och druckit glögg samt lyssnat på julmusik. Min favorit skiva även i år är Jill Johnssons julskiva. M's mamma och pappa var här en sväng och lämnade pengar för barnvagnen och fikade. Har kommit på att jag gillar att få besök i mitt hem, mycket beror det på att vi trivs så bra i vårt hus. Nu ska vi snart krypa upp i soffan med varsin julmust och mysa vidare samt hålla tummarna på att det inte blir någon bebis i natt heller........säger till Molle varje dag nu att lite till kan du stanna där inne tänk vad varmt o skönt det är där! Har dock haft en del känningar de sista dagarna men än så länge har de gått över efter en stund.

Ha en super mysig kväll alla och njut av den härliga "införjulenkänslan" somnu sprider sig i stugorna runt om i landet!

image55

Vroom!

Barnvagnar är ingen billig historia men ack så coola de kan va! Jag är hur som hällst VÄLDIGT glad att vi inte behövt betala vagnen själva för då hade vi nog inte haft detta vrålåket. Har provkört litegrann här hemma och ska öva på att fälla den men magen är ivägen hihi. Statusen på magen är ......eh stor och Molle puffar och knuffar för fullt, stackars liten det måste ju va trångt som bara den där inne nu! statusen på mig är...... mycket bra. Går mest hemma och myser och pimsar lite, ja lite nytta gör jag ju med som att laga mat och städa. Idag har till exempel dammat och dammsugit på nerevåningen så nu ska jag bara våttorka alla golven i huset så det luktar gott och städa toaletterna sen är det julfint.

image54

Julstök

Har städat (dammsugit) övervåningen idag och tvättat. Tar lite i taget av julstök fixet så att jag kan fördriva mina ledga dagar. Imorgon ska jag dammsuga nere och våttorkagolv och damma. Igår var jag hemma hos mamma, pappa och kissarna som hjälpte förstörde min paketinslagning ;D så söta är de, de små pälsmonstrerna!

image52

Första bebisfixet

N har vi börjat renovera bebbens rum eller blivande rum ska jag kanske tillägga. Han/hon kommer ju bo hos oss i början. M har slipat,spacklat och slipat igen så nu återsår tapetsering, målning och att lägga golvet. Jag hoppas att väggarna är färdiga till jul och att golvet fixas snart därefter. I tisdag monterade jag även ihop skötbordet och till helgen kanske vi hämtar vagnen på Babyproffsen. Jag måste ju provköra vrålåket lite innan Molle gör sin premiär tur :D

image53 

Fynd

image49

Här där jag bor ligger tllverkningen samt en "lagerbutik" av Bengt&Lotta produkterna. När jag fyllde år fick jag ett presentkort där som jag ännu inte nyttjat och i torsdags åkte jag ner till Bengt&lotta för att kika lite. Har länge tittat på denna fina pålle och blev överlycklig när jag såg den på rabatthyllan. I den färg jag vill ha till halva priset av vad de säljer den för i butiken, vilket är billigare än vad man får ge i vanliga butiker kan jag tillägga. Så nu står den här hemma och är så fin så fin :D gissa om jag är nöjd!

Årets glögg från Blossa

Årets glögg från blossa sägs ha varit svår att få tag på! Vi haffade två av flaskorna till vårt glöggparty som vi hade i helgen. Hur den smakade? ingen aning, jag sipprade vidare på Saturnus alkoholfria God julglögg som jag nu tycker är riktigt god. Vi har redan hunit dricka två flaskor och det är två vckor kvar til jul :) Enligt gästerna vi hade i lördags var i alla fall glöggen god och det blev lite kvar som vi kan spara tills jag får smaka......håller den sig till nästa jul tro? för i sommar eller i höst passar det ju inte så bra med glögg............ summa kademumma flaskan är mycket snygg och blir nästan en inredningsdetalj i vårt kök hihi och helgens "party" var mycket trevligt!

 
bild www.vinsprit.se


Äntligen 1:a advent

image47

Helgen har spenderats i köket bland bakformar och bulldegar. Saffranssnurror med vit choklad, kanelbrownies, hallongrottor med kanel samt en mjukpepparkaka med färskostcreme har bakats. Inget går upp mot levande ljus och doften av nybakat. TREVLIG 1 :a advent till er alla.