Speedway vs Greys

Njuter av lugnet i vårt hus och att de nya avsnitten av Grey's börjar snart. M är i vetlanda och tittar på Speedway, i VIP tältet bland mat och öl ;)  Kan inte förstå hur han kan missa Greys pga av det. Fast visst ja det är ju jag som är såld på det programmet inte han och han tittar mest för att få vara med mig hahha för det vill han ju såklart all sin lediga tid.....ps jag är inte ironisk!!! ;D ;D

Det blev ingen tripp till Fagerhult idag, jag blev lite seg och trött och lat. Fast handlade gjorde jag i alla fall. Jag och S kanske tar en tur efter jobb/dagis imorgon om alla är glada och på samarbetshumör.... Lovar att återkomma med bilder när landet är färdigplanterat.

Nya möbler!

Jag vill ha ett nytt matsalsbord och stolar.......

Gärna dessa med ett vitt bord till :D
http://www.norrgavel.se/Product.aspx?ProductID=273&ArticleID=350
Frågan är hur jag ska få M på samma tankar.... skulle kunna tänka mig att sälja vårt befintliga som är Mio's Franklin i EK. Nån som är intresserad?

Trädgårdssemester och aktiv renovering inne...

Idag klipper M gräset för sista gången i år så nu är det höst på riktigt. Jag ska ta en sväng till Fagerhult imorgon eller på torsdag igen och komplettera mina växtinköp sen tar vi semester från trädgården för iår..... detta innebär att renovering inne borde prioriteras. Jag känner dock att detta är M's avdelning. Jag tänkte dock att jag kanske kan lämna bort S på lördag eftermiddag och måla fönstrena i dessa rum, M ska köra cross. När nästa löning kommer ska jag köpa en garderob + nytvättbänk till tvättrummet och göra iordning och organisera där.  M har lagt mycket pengar på bilen så jag känner att jag får cascha in med lite nu....det är ju trots allt jag som tjänar mest i denna familjen trots att jag bara jobbar 80%......är det M som tjänar lite eller jag som tjänar mycket?????? skit samma pengar som pengar!!

Nu ska jag laga kycklinggryta och ris, för tre korvbitar och en klick med potatismos var tydligen för lite mat för hårt (?)arbetande karl :D Synd bara att det är tisdag och inte fredag för ett glas vin hade varit nice ;D

Bilder

Har äntligen satt mig ner för att beställa hem bilder på Saga.......men en bild ta ca 10 min att ladda ner så jag får nog tänka om. Spara över dem på en skiva och skicka in ist :(

Makeover på nedre våning

Detta har jag sysslat med idag :D Inrättat en liten TV-hörna på vårt nedreplan. Jag är ganska nöjd, Mathias är det inte!!!




saga har Oxå fått en liten fåtölj att ha nere :D



Ikväll blir det lördagsmys istället för fredagsmys eftersom fredagskvällen spenderades på IKEA med kundvagn, list och köttbullar!!!

Trevlig lördagskväll!!!

Efterlysning!!

Är det någon som har en gamma kristallkrona som de vill bli av med alt. sälja? (ju större dessto bättre) Skick spelar ingen roll för den ska spraymålas!!!

Mat

Läste på Li's blogg om familyfood.......I'm in LOVVEEE. Ska bara kolla med mannen i huset så att det är okej och sen jäkla ska jag oxå slippa tråkiga Hemköp mer än nödvändigt :D

Tack för tipset :D

Plantering





Synd bara på den fula gula färgen på huset som lyser i bakgrunden........längtar tills huset blir beige/grått.

Om någon undrar....

Om någon undrar så tänker jag inte gå ut mer än absolut nödvändigt på HELA dagen!!!!!!!! och när jag kommer hem ska jag sätta mig framför "kaminen" i uterummet och bara vara. Får se hur bra jag lyckas med detta?

Uppdatering: Jag lyckade sådär :/ men jag lyckades dammsuga, tvätta och gå på yoga.......så blev det med den eftermiddagen med lugn och ro :P

ÄNTLIGEN

Har jag fått den fast växta tummen i rumpan ur rumpan och åkt till Fagerhult och inhandlat växter samt fått ner dem i jorden....på samma dag till och med. Tyvärr hade jag missbedömt ytan en aning (läs mycket) så växterna räckte väll till halva landet ungefär. Nu kommer de ju att växa till sig i omfång men de räckte ändå inte så jag får åka på en ny shoppingrunda snart :D Bilder kommer inom kort.

Min energi har tagit ny fart och igår rensade jag ur alla garderober och strök all tvätt och i måndags rensade jag köksskåpen. Detta har med andra ord varit en bra vecka :D

Nu ska sätta mig framför tv:n och fixa ina naglar för de är inte så vackra efter trädgårdsarbetet. Men först en låååånnnggg dusch!!!!!

Kram på er!

Vinterträdgård



Det här ÄR en vinterträdgård eller orangeri som det oxå heter. Vad skillnaden mellan dessa två är vet jag inte... Hur som hällst så vill jag gärna ha ett litet orangeri/växthus på gavlen mot garaget.......

Höstmys

Det blåser kallt och är allmänt grått idag. Min positiva höstmys känsla har kommit tillbaka....lite mer i alla fall. Helt återställd från min lilla downgrop är jag inte. Blev inget trädgårdsarbete i lördags men däremot i söndags. Grävde återigen ur landet vid stora stenen, tog bort bettong och plast från den fd. dammen. Ska försöka bege mig till fagerhult eller liknande imorgon efter jobbet och köpa gräs. Elefantgräs och japanskbambu samt någon mer marktäckande växt står på inköpslistan. Har lagt all sten på ena sidan av den stora stenen så där blir det hårdyta och på andra sidan mjukyta. Ska köpa marktäckande småsten oxå men det är det ingen brådska med.

Ikväll ska jag och Saga mysa framför tv:n, M ska till en grannby och köra racing. På fredag kväll ska jag försöka få med mig M till Ikea. Vi ska köpa en fotpall, ett soffbord, kuddar och filtar och en matta. Vi har tänkt göra en liten tv-hörna nere oxå. Vi sässongs använder verkligen vårt hus. På sommaren är vi aldrig uppe utan tillbrinagar all tid nere och ute i uterummet eller vinterträdgården som en del säger. Vilket jag tycker är ett löjligt sätt att förfina begreppet uterum på, för någon trädgård har de ju sällan just där...... ialla fall höst och vinter sitter vi bara uppe och framför tv:n. Poängen är i alla fall att vi vill utnyttja vår nerevåning mer och därmed göra en tv-höra där som Saga dessutom kan använda till tittande av bollibompa och Nickenyfiken osv.


Trädäcket

Hur har det gått med sommarens projekt kanske ni undrar? Ja här kommer lite bilder på resultatet. Ännu fattas det lite täcksidor, staket och ytterliggare en strykning av lasyr. Färgen kommer tillslut att vara mörkt grå vilket kommer matcha bra med husets nya färg beige/grå!!!









Min fina vän min fina Snoffs och min fina Tias



Jag tycker den här bilden är så fin. den är från i somras då vi hälsade på min vän L i kArlskrona.

kÄRLEK


Höstdepp?

Det ser lovande ut för en bra helg, mitt humör kunde dock vara bättre. Känner mig allmänt nere fast  jag kan inte komma på en anledning till varför?! Allt är ju ganska harmoniskt och bra, inga kontigheter eller förändringar! men ändå känner jag mig allmänt sur och håglös.....hjälp!! är det min första höstdepretion som är på G? jag som i vanliga fall älskar hösten med den friska luften, färgerna och allt mys pys! Ska jag inte tycka om hösten mer är det det som mitt humör innebär? NEJ detta får jag sätta stopp för. Jag ska bara deppa klart sen lovar jag att ta nya tag igen!


En vecka med fullt upp...

.....men en helg utan något inplanerat :D Det ska bli så skönt och bara vara hemma ihelgen och fixa, plocka iordning och göra iordning trädgården för höst och vinter. Jag ska försöka att hinna rensa och gräva ur våra land, plocka in möbler och grill mm. Vi ska även börja renovera de resterande sovrummen nu i höst. Saga ska få ett nytt rum och sen blir det ett nytt kontor/lekrum. Saga ska få ny säng, byrå, bokhylla, en fondtapet och en koja ska instaleras i vindsutrymmet brevid hennes rum. Där inne ska hon få ha en massa kuddar en liten tv med dvd så hon kan sitta där och mysa i sitt eget kryp in :D

Imåndags var vi på föräldramöte på dagis och fick se bildspel på barnen. De är ju så otroligt duktiga och klarar så mycket mer än vad man som förälder tror eller kanske väljer att tro ;D De klär på sig själva (med viss hjälp) de tar sin egen mat från vad de kallar buffé (med lite spill) osv. Nu ska Saga även få praktisera detta hemma för lite kladd är jag inte rädd för!!

Imorgon ska jag till staden på information/kurs hela dagen och på kvällen är det yoga. M är själv på jobbet  denna veckan så jag lär nog bli tvunget att skaffa barnvakt.........nån frivillig? 

Stämmer detta? Är jag verkligen en så hård människa...

Din personlighetstyp:

Självständiga, originella, analytiska och bestämda. Besitter exceptionell förmåga att omsätta planer i handling. Värderar kunskap och kompetens högt. Vill förverkliga sina visoner. Tänker långsiktigt. Ställer mycket höga krav, både på sig själva och andra. Födda ledare, men kan underordna sig andra ledare de respekterar och litar på.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Forskare, ingenjörer, professorer, lärare, läkare, tandläkare, affärsstrateger, organisationsgrundare, företagsekonomer, affärsföreståndare, chefer, militärer, jurister, advokater, domare, programmerare, systemvetare, dataspecialister, psykologer, fotografer, forskningsledare, utredare, professionella pokerspelare.


Jag gillar ju tester så detta kunde jag ju inte låta bli när jag såg testet på Li's blogg :D men jag undrar om det verkligen stämmer? I sånna fall utnyttjar jag inte mina tallanger till fullo. Kanske är det dags att börja jobba hårdare och sattsa på karriären och bli chef vid 35, försumma min familj, inte ha tid för vänner och familj?........Eh nej det låter ju inge vidare kul. Kanske i ett annat liv.

Appropå koll som jag enligt detta test ska ha så gick jag in på internetbanken igår och tittade på lönespecifikationer. Jag är tjejen med ingen koll för jag hade inte ens märkt att jag fått löneförhöjning i April. Ingen astronomisk höjning men i alla fall 1200 kr mer i månaden och det borde man ju märka....... men eftersom jag gått från 40 till 60 till 80% och jobbat med en del kvällsmöte så har jag inte vetat hur mycket jag ska få ut så jag försvarar mig med detta :D Glad överraskning var det i allafall så då behöver jag inte ha dåligt samvetet för min minishopping dag (typ 20 affärer på 20 minuter på lunchen) igår i Växjö.  


Vardag igen

Cykelfesten i helgen var så himlans rolig :D även om efterrätts sammankomsten blev mindre lyckad......gästerna tillika vi och ett par till var trevliga men manlig värd var mindre trevlig. Så jädra tråkigt att behöva få massa dumma kommentarer och jobbsnack när man ska ha trevligt och vara på fest!!!!! jaja jag är ju ganska van så jag kan blunda och glömma ganska fort jag sopade diskussionen under mattan för att undivika konflikter och det är ju tur att någon (läs jag) kan vara proffsig i sammanhanget. I övrigt var det en toppen kväll med massa god mat och trevliga människor.

Nu är det ny vecka och nya utmaningar som gäller. Imorgon ska jag åka till Växjö på kurs och på fredag ska vi till Stugan och ha det årliga släktmästerskapet i golf. Däremellan ska jag klämma in pajbakning, yoga, tvätt och städ och vad är det mer.......jo min dotter oxå ;D men henne glömmer man inte bort så lätt för hon gör sig ständigt påmind, den lilla goingen :D

Cykelfest

Ikväll är det åretshappening, cykelfestet :D Vi ska servera förrätt vilket blir en skaldjursbakelse. Saga ska vara hos faster med familj tills imorgon eftermiddag då vi hämtar henne i samband med Alles födelsedagskalas. Saga har legat och sovit nu i 1 1/12 timme jag har oxå legat i sängen och fösökt sova men det lyckades inte så bra.  Så nu är jag ÄNNU tröttare och segare. Nu ska jag fixa lite lunch det blir pajrester från igår då vi hade en liten familjekräftskiva.

Cyklalugnt ;D

yoga

Precis hemkommer från en yogapass. Känner mig stor och lika smidig som en elefant när jag står där och försöker göra alla possitioner. Samastetihi, mockasinasina, asana, vinyasa....... de har ett eget språk oxå som man ska lära sig och förstå för de säger inte vad man ska göra på svenska inte nej nej så lätt ska det inte va :D

 
http://ashtangayoga.info/asana-vinyasa/index.html Seriös som man är så gör man ju även sin hemläxa, via hemsidan för ashtanga yoga!! Kolla in länken och se de olika possitionerna som läraren kan få en att göra. Ser helt galet ut men det mesta lyckas man faktiskt med.

Ha en trevlig kväll.

Älskade morgon

05.00 S lever fan i sitt rum, M muttrar och går och hämtar henne "e hon hungrig får DU göra välling" mm säger jag och somnar om.

06.30 Klockan ringer, jag lyssnar inte, snoozar.
06.45 Klockan ringer igen, jag lyssnar inte.
07.00 Klockan ringer igen-FAN nu är vi sena igen. Upp, Saga börjar gnälla, lyfter ner henne från sängen, börjar gå mot taletten, snubblar på Saga som hänger som en apunge kring mina ben och bölar, sliter mig loss och lockar med att vi ska kissa på toaletten, Sag blir nöjd 2 sek.
Snabb dusch med en bölande unge utanför, kolla dockan S, kan du hjälpa mamma?, vill du plaska? nepp inget hjälper...som vanligt. Lyfter upp henne sätter henne vid handfatet vid mitt smink-jippie ett smile.
På med smink, av med smink på S. På med kläderna, av med kläderna, på med kläderna, av med kläderna vem fan har krymt mina jeans??? S bölar och vill bli bärd.
07.37 Går mot trappan S bryter ihop för att inte alla dockor får följa med ner. Upp med S i famnen, upp med tre dockor ifamnen, upp med smutsiga blöjor, en skitig välling flaska, mobil i famnen. Ner och ut i köket. Nehe hinner inte äta nått innan jag åker idag heller. S ligger på golvet och gråter.
07.45 vad är bilnycklarna? får ringa M som får cykla hem. In med S i bilen, S gråter- vill titta på dvd men får inte. Bort till Dagis, av med ytterkläder, in med henne på avdelningen. Fröken "Hur är det med S idag?" Jag"Hon är sur, har vaknat på fel sida!" S "mage" och drar upp sin tröja och skrattar. Fröken "ja nu ser du ju glad ut igen" Jag "mm" S går vidare och drar upp tröjan på alla barn och tittar på deras mage... vinkar glatt hejdå och är förmodligen glad över att slippa mamma ett tag.  
08.59 Stämplar in på jobbet åhhhhh lugn o ro!!!!!!

Status

Jobb= Blä
Hälsa=ok men trött och tjock
Relation=bra förutom att jag fick skäll imorse för att jag inte inte FATTAR att vår dotter är hungrig och för att jag inte diskat vällingkastrullen igårkväll.
Pengar= behövs alltid mer pengar....

Summasumarie= Trött, trög, fattig blämänniska som just idag inte är särskilt possitiv!!!!! Tur att de på jobbet är snälla mot mig idag och att solen lyser.