Middags tips



Tips för morgondagens middag. Smidigt och väldigt gott!

Lövbiff
bacon
Rödlök
paprika
kräftstjärtar
sallad
jalapenio
riven ost
bonjour ost vitlök
Tortillia bröd

Fin hacka grönsakerna, stek lövbiffen och bacon med salt och peppar.
Bred bonjour osten på tortillabröden fördela alla ingridienser på brödet och vik dubbel (tips är att fästa ihop dem mha en tandpetare) in i ugnen. Servera med sallad och en eller två olika såser!!









Happy Halloween

eller Trevlig Allahelgona om man ska ta det på svenska. Vi har Halloween pyntat med urgröpt pumpa på trappen, spindelnät i trappan, små spindlar på olika ställen osv allt enligt regelboken. Ikväll blir det kyckling faitas à la familyfood, lite godis och tvmys. Saga somnar för hoppnings vis tidigt och förmodligen jag oxå :/ igår sov jag redan klockan halv nio..... inget trevligt sällskap men andra ord! Jag ska försöka vara vaken till Idol är slut idag om inte annat får jag gå ett varv runt huset om ögon förjar falla.

PUSS på er!!

Lite intressant info för er som är intresserade...

Halloween
är en
högtid som firas den 31 oktober. Halloween har sitt ursprung på Irland och delvis i Skottland. Via USA kom den till Sverige i slutet av 1990-talet, men har inte fått större grepp i Europa. Man firar Halloween genom att klä ut sig i spökkostymer och gå runt bland grannar för att be om bus eller godis - liknande den påsktradition med påskkärringar som finns i Sverige.

Bild lånad från http://jcr.chu.cam.ac.uk/ents/wp-content/uploads/2008/10/halloween.jpg



Jag har hittat "mitt" hus






Det är främst planlösningen i detta hus jag gillar med några små ändringar... Huset är förövrigt ett Myresjöhus!

Glöggparty?



Jag har inte köpte årets Glöggsmak från Blossa så att få tag på den nu känns ju lite tufft. Jag älskar ju clementiner eller satsumasar rättare sagt så denna smak hade nog fallit mig i smaken.... Denna smak måste även vara min vän L's största mardröm hon HATAR nämligen allt vad citrus heter och denna tiden på året är en riktig pers förhenne. Kanske ännu värre i år eftersom hon är gravid och luktsinnet därmed på topp.... 

Det har även börjat bli dags att fundera kring det årliga glöggpartyt. Ska vi ha något? vem ska få komma ;D? när ska vi det? vad ska jag bjuda på? ..... ni som känner er träffade eller vill komma lämna gärna förslag!! Själv är jag inne på den 12 december!

Blossa clementin

Ögoninflamation ....nej bara lite smink

Vår dotter vill gärna göra som vi gör, inget konstigt med det i och för sig. Igår "sminkade" hon sig och lyckades gno in nått i ögat så imorse (när jag glömt detta) så vaknade jag och trodde att hon fått ögoninflamation. Ringde dagis och ställde mig in på att vara hemma men efter en liten vaken stund så såg hon ju normal ut i ögat igen  och då slog det mig (med lite hjälp av M) att visst fan hon var ju där och petade och gnodde igår kväll....så ögoninflamtionen var trots allt ingen ögoninflamation och den lediga dagen blev till jobbar/dagisdag i alla fall. Tur att hjärnan sitter fast i huvudet för annars hade jag nog lyckats lägga den nånstans och glömma den.

Veckans mat

Idag är det leverans från familyfood igen och detta är veckans meny:

Meny vecka 44

Potatispurjosoppa och ostkaka
Kyckling och salsa i tortillas
Hoki med potatismos och salladsskål
Apelsinkryddad gryta med ris
Korvwok med paprika,salladskål & varma tomater

Bebisatmosfär

Idag är Emma och hennes lilla Freja här på jobbet. Hon kollar igenom lite ansökningar för "vår" tjänst som vi annonserat. Så här på jobbet har vi bebisatmosfär, ni vet då allt blir så där gulligt, rosa, mjukt och härligt. Den atmosfären skapar bebisar runt sig :D sådan atmosfär behövs på en annars så stram och lite småtråkig kommunlokal. Jag älskar bebisar! mest älskar jag storleken och lukten och att de ligger still och att de oftast är söta. Freja är söt så henne gillar jag :D Min "bebis" har blivit stor så hon ligger inte still längre, men hon luktar gott, är söt och ganska liten och henne älskar jag mest i hela världen sen älskar jag henns pappa för han gör så söta bebisar.

"Nytt" hår





Mitt "nya" år enligt önskemål!!!!

Ledig idag!!

Det är härligt att vara ledig en vardag, det blir en bonusdag av helgen.

Vinjuntan i fredags var som väntat jätte trevlig med massa god mat  och snicksnack :D I lördags tog vi sovmorgon och på kvällen när M var på stort gallej så åkte jag och S till mina föräldrar och blev uppassade lite. Igår var jag hos M's syster och klippte och färgade håret så nu är jag mörkblond med lite olika inslag av bla blont och rött. Jag är jättenöjd. Skulle vilja shoppa massa kläder också men det blir inget med det nu för här ska det snålas och sparas ett tag framöver, mitt shoppingsamvete behöver det!!!!


1 dag kvar :D

Imorgon ska jag på konferans hela dagen och sen hem och svida om och så iväg på Vinjunta. Ska bli såååå kul men denna junta blir nog betydligt lugnare än den förra... och det är ju kanske bra och varje junta behöver ju inte vara den andra lik. Ser fram emot en mysig kväll med tjejerna även om det blir lugnt, städat och med läsk för en del.


Dagens lunch

Måste bara göra ett snabbt inlägg. Gjorde fiskreceptet igår och även det var mycket gott så nu ska vi nog gå över till Familyfood VARJE vecka ist för varannan. Ikväll är det Greys tjiho!!! Hoppas bara jag kan hålla mig vaken för ögonen trillar ner redan vid 21 nu på kvällarna.......måste vara mörkret!

3 dar kvar

På fredag är det vinjunta, härligt. Ska bli så kul att träffa alla tjejer igen :D Hoppas bara alla håller sig friska för det är många som är förskylda och har ont ihalsen osv nu. Jag känner mig oxå lite seg men det är inget god mat och trevligt sällskap inte kan bota.... 

Jag har däremot ont i en tand eller rättare sagt i köttet runt tanden. Det är vid en visdomstand längst bak i munnen. Jag har haft så innan så nu är det nog dags att gå till Tandläkaren. M på jobbet tipsade om en liten spruta man kan köpa med nån vätska som rengör.....kan kanske vara något för mig. Förra gången jag hade ont var när jag borstat området för hårt och därmed blev det inflamerat, vad som hänt nu vet jag inte.

Uppe med tuppen...

Vaknade klockan 04.00 idag och kunde inte somna om.....somnade i och för sig klckan 21.00 igår kväll. Men min kropp klarar inta av att vakna så tidigt, blir en enda seg dimma av hela dagen med huvudvärk mm. Så under min vakna tid i morgondimman har jag grunnat ut svar på alla väldens problem eller i alla fall några av min egna ;D


Söndagsscones

M sliter vidare med renoveringen. Han har rivit ut ALLT i rummet nu :D slipat ner alla vägar till grunden, tagit bort den gamla plast mattan osv ikväll ska han om han orkar (jag tänker inte tjata) spackla väggarna. Han har med andra ord varit jätteduktig något som jag inte varit så bra på att påpeka för honom. I stället har jag gnällt över slipdamm......sorry!!

Min väldigt energiska anda har ebbat ut lite och jag är sååååå trött. Ska försöka orka med att baka lite scones nu ikväll samt tvätta en maskin men sen ska jag krypa ner i sängen o sova sött.


Trevlig söndagkväll!

Lördagsslö!!

Har precis kommit hem från en eftermiddag i stan. Vi har tittat på golv, lister och nya tv-apparater samt tagit en spurt genom IKEA. Inköpen stannade vid ljus,värmeljus samt en badrumslampa till lilla toaletten. Vi tittade på IKEAs MASKROS lampa bi vet den med blomspröt, men den är nog tyvärr alldeles för stor för vårt hus.

Ska snart krypa upp i soffan, tända massa ljus och slötitta på tv med andra ord en lugn lördag!

Slipdamm och tomatsoppa

Härligt med fredag igen! Det blir ett nytt försök med bad och thaimat ikväll :D Alla i vår familj är friska så vi får hoppas att det gäller vännerna med :D

Imorgon fortsätter slipandet av kontor/gästrummet. Slipdammet ligger som en hinna i hela huset så om M slipar klart imorgpn blir det till att storstäda på lördagkväll. Han slipade en vägg igår när han kom hem från jobbet. Jag hade varit duktig och städat hela övervåningen innan han kom hem men det var snabbt ogjort...... fick städa om när han var klar. Jag KAN INTE med det där dammet får panik, tur att jag tycker om att städa ;D
M är förresten fast besluten om att han SKA välja tapet, färg osv i detta rum och även om det tar emot att släppa kontrollen så måste jag nog göra det, om inte annat så för husfriden. Vem vet det kanske blir jättebra även om det inte blir som jag tänkt.....

Igår åt vi tomatsoppan från familyfood. Jag lade till lite extra kryddor och mixade den slät och då blev den faktiskt super god och mäktig  OCH kalorisnål. JACKPOTT med andra ord. Saga slevade i sig med god aptit den lilla vegetarianen (det var kyckling i men inga bitar så då gick det bra....) Saga är inte vegetarian men hon äter aldrig eller ytterst lite kött här hemma förutom korv då ;D Hon petar bort det och käkar grönsaker ist.......Tydligen så äter hon bra på dagis så jag är inte så orolig för att hon inte får isig tillräckligt med näringsämnen. Vi tjatar aldrig på henne att äta utan använder mer principen att hon får äta så mycket hon vill, detta för att mat inte ska bli något tråkigt. Äter hon inte maten så får hon ett extra mellanmål på eftermiddagen eller kvällen ist.

Postis PER

Har en barnprograms låt ihuvudet som spelar upp sig gång på gång och ibland bubblar den upp och jag börjar sjunga....... otroligt irriterande!

"Postis Per nynnar glatt, när han åker till byn med sin katt" om och om igen.

Jag börjar nog bli smått galen.


Matleverans och tapet

Igår kom min matleverans från familyfood, jag är jätte nöjd! Fräscha fina  råvaror o väl tilltagna portioner blev det, Jag lagade köttfärsgratängen i går med potatis och det blev 5 normala portioner + en liten. Alltså 3 matlådor extra som vi kan ha till lunch. God var den oxå fast jag kryddade och la till nån ingrediens extra..... Saga åt inte mycket, en sked kanske, men hon var bara allmänt sur HELA DAGEN igår. En sån dag då ingenting är bra och man bryter ihop för ALLT...

Får man låsa in dem i skafferiet sånna dagar eller vad säger socc då? Nääää såklart jag inte låser in henne där, ni behöver ite ora er!!!! hon får nämligen inte plats där ;D 

Mathias fortsatte med att röja i rummet som ska bli kontor igår. Slipade lite väggar och tak rev bort den gamla garderoben mm Det kanske till och med snart (till helgen) blir takmålning och tapetsering?! skönt! Han har fria händer i det rummet men jag har svårt att låta han hållas.... Jag vill ha samma stil som i resten av huset VITT men jag skulle även vilja ha en fondtapet.


 
www.borastapeter.se

Detta är en Josef Frank tapet som Borås Tapeter producerar. Jag ville ha denna nere som fondtapet när vi flyttade till huset men kom på att den inte passade så bra där så nu kanske jag hittat en plats för den?! 

Veckans middagar

Veckans middagar

Luddes tomatsoppa med dopp

Fisk i vit sås med spenat och citron

Snabbgratäng med potatis, salsa och gurka

Köttgryta med kokosmjök och mango chutney

Citronkyckling med pasta



På tisdag får vi vår första leverans av Familyfood, undervart!!! Dessutom ser rätterna riktigt goda ut :D

Akuten och nyputsade fönster!

Äntligen är så gott som alla fönster i huset putsade och man kan se ut igen ;)
M är på akuten............med en annan kille som körde omkull idag när de körde cross. Så kan det gå och det gör det ganska ofta när de kör för förra gången var det M som körde omkull och hade ont i nacken i en månad...say no more!

Ny dag, ny energi

Imorse eller rättare sagt inatt så svalnade hon av och idag är hon feberfri och pigg och glad som vanligt...konstigt men väldigt skönt. Hoppas hon är frisk nu så det inte kommer bakslag vilket vi är vana vid. I våras var hon sjuk i en månad med kräksjuka, feber öroninflamatio och förskylning om vart annat och så vill vi inte ha det!! Vi var på sjukhuset tre ggr med henne då och hämtade penecillin mm...blä.

Idag hoppas jag på att mamma kommer hit och putsar fönster som hon lovat, jag är värdelös på det så försöker jg så slutar det alltid med att hon kommer hit och gör om det :/ Annars blir det lugnt idag. M är iväg och kör cross/motorcykel och kommer inte hem förrens i eftermiddag.



Vår lilla sjukling!!!

Sjukstuga :(

Nu var det dags för sjukstuga här hemma igen. Saga har feber och är allmänt hängig. Inte förskyld inget halsont utan bara feber??? tredagarsfeber kanske? .....? Planerna för helgen stryks därmed och det blir till att sitta här hemma och titta på tecknat hela helgen. Fast jag tror vi ska te en liten promenad i eftermiddag för solen skiner oh det är jätteskönt ute. Frisk luft, nerbäddad i en vagn mår man väll bra av även om man har feber?!

TREVLIG HELG eller nått....:/

Helgen nalkas

Ska putsa av huset inför helgen snart så man kan göra roliga saker ist. Imorgon ska jag och mini människa åka och bada, blir tredje gången denna hösten så nu kan man ju säga att det är en tradition. Efter det blir det thaimat med goda vänner. På lördag ska förhoppningsvis mamma komma hit och hjälpa mig putsa fönster och på söndag kommer mammorna/vännerna och alla (eller några av ) Sagas kompisar hit och fikar :D Det var alltfär länge sen vi sågs allesammans MED barnen. Alla kan inte komma men några av oss i alla fall och det är ju toppen :D


sagas nya rum




Inspiration


tapet från sandbergs (kaspar)          Flugsvamplampa från
barnvänligt



Krokar med små söta fåglar från      barnpall eller litet bord
allt från webbutiken barnvänligt

Övriga möbler blir vit barnsäng (ilva har fina) vit malmbyrå samt expedit bokhylla med 8 fack, en spegel med en slingrande belysning runt exempelvis med småblommor. Vid spegeln där fågelkrokarna skall sitta.

Iden lilla myshörnan ska det finnas massa stora och småkuddar samt en mjukmatta och en liten tv med dvd finnas :D....

Mathias rensar kontoret/gstrummet i skrvande stund och har påbörjar renoveringen. När det rummet är klart ska vi börja med Sagas nya rum.

Grrrrr

Måste bara avreagera mig en smula!!!! JAG BLIR SÅÅÅÅ TRÖTT, IRRITERAD, LESS!!!!!!!!!!!!


Äppelkaka och ny Saga

På mitt jobb har vi möte varje måndag och går igenom veckan och då turas vi om med att bjuda på fika. Igår fick vi äppelkaka med vaniljvisp. Härligt syrliga äpplen under ett knäckigt täcke...........mmm jättegod!!! och det bästa är att det blev så mycket över så vi får det idag oxå, jippi förmiddagen är räddad!

Här är en bild från första gången Saga var på mitt jobb 7 februari 2008 alltså ca 6 veckor gammal. Jisses vilken liten tjockis hon var första tiden :D Syns på mig med för hon sög nog ur all energi från mig oxå för jag är smalare på detta kortet än vad jag är nu, tror jag.........inte bra!!


Soffpotatis

Idag hoppar jag över step-träningen. Är frusen, lite halsont o seg så jag kryper upp i soffan och kurerar mig med de verse metoder och hoppas på att det rinner av mig.

UPPDATERING: Det rann av mig :D idag är jag pigg igen och i halsen känns igenting Espiritox is the shit!!!

KANELBULLENSDAG

Baka, baka, knåda,knåda..
kavla o rulla rulla liten bulla
tjoff in i ugnen och klaaart!!!!
puh!!! man blir trött av att baka bullar!

Innemysaväder

Nu är alla växter i jorden och mina händer kala som isbiter. Det har regnat och blåst i två dagar nu, ett riktigt "mysainneväder" med andra ord. S och M tittar på teknat och jag städar och kokar kalops.... i eftermiddag ska vi baka bullar, dagen till ära!!!


2 grader varmt och regn...

Dagens väder  är inget marknadsväder :( Vi var rejält svala när vi kom hem igen efter dagens utflyckt, vi hade turbofart genom marknaden och sen besökte vi affärerna i byn ist. Saga köpte en bok med pussel i och en traktor med släp på sko/väsk/leksaksaffären och sen var vi på konditoriet och köpte fika. Allt var avklarat på max två timmar.

Nu i eftermiddag har vi luggit och sovit en stund allihop, skönt. M vaknade vid 3 i natt och kunde inte sova så han har varit vaken inatt....onödigt tycker jag när man kan sova och ha det gött ;D

Verdi

Fredag igen och ytterliggare en härlig helg framför oss, härligt. Imorgon är det höstmarknad här och det måste man uforska och om inte annat inhandla cocostoppar :D

Ikväll blir det typisk svensk fredagsmat hos oss, tacos. Det är ju väldigt smidigt och går att skoja till om man så vill med diverse ingredienser. Saga tycker blir nog nöjd för grönsaker är hennes passion och hon äter hellre gurka än köttfärs....

Kattf*n

Igårkväll ställde jag ut soporna utanför ytterdörren för att som jag tänkte gå och slänga dem efter jag lagt den lilla människan. Jag glömde såklart detta och fick en liten förmaning av M när han kom hem. Inte för att jag ställt ut soporna utan för att NÄR man gör detta så kommer de äckliga grannkatterna och rotar o äter ur soppåsarna.....dessutom bajsar de utanför vårt köksfönster. Detta är inte första gången så jag får kanske skylla mig själv att jag är så dum o ställer dem där men ibland glömmer man sådana mindre viktiga ting. Jag säger bara tur att vi har lock på sandlådan. Våra vänner alias grannar några gator upp har samma problem med katterna. De brukar gå in på deras altan och lägga sig och sova samt kräkas på deras stolsdynor. Om min vän C skulle ertappa katt på bar gärning samt ha tillgång till ett gevär just då så skulle katt inte finnas mer....... slut på historien.

Ikväll är det yoga igen men hmm jag tänkte ju åka till Fagerhult och sedan plantera växter så jag tror att jag struntar i hunden, samastetihi och lotusblomman ikväll.


Pindasana - The finishing sequence harmonises the energy (Prana) at the end of Ashtanga Vinyasa Yoga Practice.


Namasthe