VALBORG

Valborg och långledigt, gud så härligt! S är äntligen frisk (förutom öroninflamationen då förståss). Ikväll ska vi nog tända grillen och sitta i uterummet och bara vara, härligt. Imorgon ska vi åka på kosläpp, Mathias idé. S kommer nog gilla det och jag med förmodligen, jag gillar ju landet. På måndag börjar vår lilla älskling sin inskolning på dagis, snyft. Det innebär att föräldraledigheten är slut för denna gång och att hon har blivit stor. Kanske dags att börja fundera på nummer 2 nu?!

Trevlig helg


Såååå trött

Idag är jag helt otroligt trött. Fattar inte varför för jag har sovit helt okej inatt, måste va att jag suttit i solen några timmar....inte van vid det. Ikväll ska jag på tjejkväll med vin och snacks, härligt. S är hos mina föräldrar och M jobbar. Imorgon är det fredag igen och det innebär att jag jobbar heldag :( men sen är man ju ledig  i 4 dagar hihi.

Trevlig kväll!

Tillbaka på banan och på orten...

Har haft en mycket skön skidsemester vecka med god mat, dryck och trevligt sällskap. Blev inte jätte mycket skidåkning men jag och s har ist "gjort" tandådalen. Lite shopping, pulkaåkning, promenader och afterski samt att jag bastat VARJE kväll, älskar att basta!

S är fortfarande inte helt frisk, hostar och är förskyld så vi funderar på att skjuta på inskolning nån vecka så hon har tid att återhämta sig.....Innan hon utsätts för alla nya dagisbaciller! Måste kolla med dagis samt med mitt jobb först bara om jag kan jobba 40 % även i maj eller om jag ska ta föräldraledigt.

Idag har vi äntligen träffat mamma gänget igen! :D Det blev en promenad och sen gick jag och S hem de andra gick till småfolket men för vår det blir det inge mer sånt, allt för att undvika smitta :( Nu i eftermiddag har jag jobbat eftersom min mamma var ledig idag och därmed kunde passa S.

Eftersom detta från början var en renoveringsblogg så kanske det kan passa med lite uppdatering på den fronten......ja det har typ inte hänt nått haha jo vi har beställt, fått och lagt dit den nya golvlisten nere. Tog bara nästan två år!!! M har sagt att han inte tänker måla om huset i år...... det behövs verkligen men men jag får väll acceptera detta eftersom det är han som ska göra det. Däremot har vi tagit nya steg mot vår trall spm ska byggas rakt ut från vårt uterum. Virke är inhandlat och snickare anlitad så den ska förhoppningsvis stå klar nu i maj. Dessutom ska jag laser/måla all furu vit. Jag tänkte även att man skulle kunna platsbygga en stor lounge soffa i ena delen av rummet och sen ha ett mindre runt bord ist för de möbler vi har idag, skapa en slappar del i huset :D



 

GLAD PÅSK




GLAD PÅSK
Idag blir det påskmiddag hos mamma och Pappa imorgon ska vi eventuellt till kompisar och på söndag...............
börjar vår SEMESTER!!!!!!!!
Vi ska iväg på den årliga skidsemestern, det ska blir så underbart skönt efter all skit. Miljöombyte är precis vad vi behöver just nu.

Usch vilken vecka!

Usch vilken vecka....


Har haft en hemsk vecka! Förra fredagen så vaknade vi av att S kräkts i sängen och kräksjuka var snart ett faktum. Fram till klockan 14 fick M tvätta, torka och ta hand om litet ynkligt barn. Lördagmorgon hade hon högfeber och bara låg som en liten trasa. Dricka ville hon inte och inte heller äta. På eftermiddagen började hon få diarré och dessutom vägrade hon fortfarande att dricka. Det blev till att ringa akuten.  I måndags var vi på akuten, det visade sig att hon dessutom fått början till öroninflammation så därmed fick hon penicillin. Under veckan har hon knappt blivit bättre febern är kvar och hennes hosta bara värre och värre så idag ringde vi in igen. Klockan kvart över 8 var vi där och de lyssnade noga på hennes lungor och det lilla hjärtat, tog sänkan och tittade i hennes hals och i öronen igen. Slemmig över lungorna var hon men annars såg det bra ut så vi ska ge henne hostmedicin nu tills hon blir bättre. Angående febern så sa läkaren att just i vår har de haft många med ihängande feber men att så länge som det ligger runt 38 så är det ingen fara och snart ska kommer det nog vända.


Det hoppas vi med för det gör så ont i hjärtat när hon mår som hon gör. Hon är vår lilla solstråle och inget ont får någonsin hända henne!!! Dessutom blir jag så arg på föräldrar som dels inte håller sina barn inne de där 48 timmarna som man ska vid magsjuka och som dels låter sina egna intressen gå före sina barns välmående. Innan har jag kanske ryckt lite (inte magsjuka dock) på axlarna inför detta men just nu är jag av en annan uppfattning. Inte för att jag vill kritisera eller peta omkring med pekpinne för jag är ingen sådan person men man önskar att föräldrar tänker till lite innan de skickar sina barn tillbaka till dagis eller  springer iväg med dem på diverse aktiviteter. Har mitt barn feber och är hängigt så skulle jag aldrig lämna henne på dagis för att jag ska få jobba, hennes välmående går före allt. Så känner i alla fall jag men alla gör tydligen inte det!


Vår

VÅÅÅÅÅRRRRR

Just när man trodde att vintern aldrig skulle ta slut så kom det vackra vårvädret till oss. Så härligt!!! Lite ljusglimtar i vår gråa vardag....... En vardag lika grå som vår jäkla bil som bara strular. Just nu är det körförbud i väntan på Saabs utlåtande om vår garanti, i värsta fall kan det bli motorbyte som vi själva får bekosta. Så håll era tummar för att detta inte blir fallet. I övrigt har veckan bara inneburit positiva aspekter.


Fint väder, trevliga promenader med gulliga mammor och barn, skatteåterbäring (som dock får spenderas på bilen L) trevligt besök av S's sysslingar med mamma, pigg och nästan alltid glad dotter, samt en fin sambo. Dessutom har jag haft bra flyt på jobbet och fått en hel del gjort. Dessutom har jag ju ett jobb till skillnad från många andra just nu. Ett jobb som genererar en bra lön och dessutom inte påverkas av lågkonjunkturer. Så man kanske inte ska klaga trots allt.


Idag är det fredag så det innebär fredagsmys i tv-soffan. Väldigt lugnt lär det bli för imorse när jag vaknade och gick in till S så var sängen full med kräk......verkar inte som att hon själv vaknat utan bara satt sig upp o blä o sen somnat om igen. Dagen har fortsatt i samma stil så M har nog vid det här laget tvättat hela vårt sortiment av täcken, kuddar, lakan mm Stackars S hon är riktigt hängig och får inte behålla nått...................................undrar hur länge det tar innan resten av familjen ligger?

JAG ÄR SÅ TRÖTT PÅ ALLA SJUKDOMAR NU!!!!


TREVLIG HELG